Омбудсмен заявила, що «вже досягнуто домовленостей, щоб повернути моряків»

16:18 24 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запевнила, що домовленості про повернення Україні захоплених Російською Федерацією українських військовополонених моряків вже практично досягнуто.

Омбудсмен заявила про це «Громадському телебаченню» у Щасті під час передачі українських в’язнів з окупованої Луганщини. Людмила Денісова зазначила: «Вже досягнуто домовленостей, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Зараз оформлюються останні документи, думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на батьківщині».

Натомість адвокат моряків Микола Полозов сказав «Громадському телебаченню», що йому не відомо про таку домовленість. Він також розповів: «Можу сказати, що ведуться перемовини, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані практично — я не знаю, тому що не беру в них участь. Якщо будуть проводитися якісь процесуальні дії, щодо оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого такого не казав. У нас зі вчорашнього дня почалась нова стадія – ознайомлення з матеріалами кримінальної справи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів