Олександр Ганущин не хоче бути головою ЛОДА

14:06 21 листопада 2016 р.

Фото до новини

Голова Львівської облради планує допрацювати свою каденцію на цій посаді і на чутки про те, що він може сісти в крісло голови ЛОДА, не звертає увагу.


Так сьогодні, 21 листопада, під час звіту про перший рік роботи ради VII скликання, який відбувся у Львівському прес-клубі, прокоментував чутки про можливі кадрові ротації голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин,

- Я думаю, що Олег Синютка – на своєму місці, ніхто його так просто зі Львівщини не відішле і не віддасть. Всі ці чутки, які спливають при кожній кадровій ротації, це просто чутки і не більше. Це – нормальне явище в політиці, - каже він.
Олександр Ганущин нагадав, що 19 листопада минулого року його обрали головою Львівської обласної ради. І цей рік він присвятив пошуку співробітництва з депутатами з інших політичних сил. Далі, на його думку, робота піде простіше.

- Львівська обласна рада цього скликання, вперше за історію, має дев'ять фракцій у своєму складі. Тож, слід розпочати з того, що пошук консенсусу для прийняття рішень є дуже непростим. Але разом ми продемонстрували, що здатні досягати компромісу і вчасно ухвалювати рішення, - вважає він.

За його особистою шкалою досягнень, таких можна виокремити сім.

Перше – призначення керівників комунальних закладів, підприємств винятково через відкритий конкурс, застосування ProZorro, оприлюднення та громадське обговорення проектів найважливіших рішень.

Друге – поступ в частині транспортної і спортивної інфраструктури області.

- Дороги Львівщини змінилися завдяки спільній праці в єдиному трикутнику: корпус народних депутатів від Львівщини, Львівська обласна рада і Львівська обласна державна адміністрація. Вперше вдалося реалізувати концепцію: «кожному району – по 5 млн грн на комунальні дороги». Але ще більший поступ відбувся у підходах до спортивної інфраструктури. 20 штучних полів і 44 спортивні майданчики – це наш спільний внесок у розвиток аматорського спорту і цю межу потрібно піднімати далі, - вважає голова облради.

Третє – це створення нового проекту Перспективного плану та поштовх до створення об'єднаних територіальних громад.

- На громадське обговорення, затвердження в розрізі кожного району окремо, пішло чимало часу поточної сесії. Проте маємо добрий результат – мапа перспективних громад, більшість із яких дійсно будуть спроможними. І процес створення ОТГ, очевидно, вже став незворотним. Були й труднощі на цьому шляху: деякі з великих міст, включно зі Львовом, потрапили до категорії тих, кому це не потрібно, або, хто «пізно запрягає». Проте переважна більшість ухвалені після «тривалого марафону», у вигляді громадських обговорень і засідань постійної комісії, - розповідає Олександр Ганущин.

Четверте – це допомога українській армії та вшанування Героїв.

- У «портфелі рішень», прийнятих Львівською обласною радою, є і програма підтримки військових частин, і рішення щодо визнання добровольців, і програма встановлення коштом бюджету хрестів на могилах Героїв та, безпосередньо, на сході, де ми з ними попрощалися назавжди. Окрім цього, в раді волонтери і учасники АТО об'єднані у дві міжфракційні груп, тож тих, хто займається підтримкою війська і демобілізованих, дійсно багато. Організовано кілька поїздок з метою реабілітації та відпочинку Героїв та їхніх дітей за кордон, - перелічує він.

П’яте - налагодження тісної співпраці з Луганщиною.

- Історично так склалося, що більшість великих військових частин із Львівщини боронили небо і землю саме цього краю. На сьогодні, значна частина районних та міських рад, після організованих двосторонніх зустрічей, підписала угоди про співпрацю. Саме завдяки зусиллям Львівської обласної ради і інших самоврядних органів, кількість діток з Луганщини, які відвідали наш край пішла на сотні, культурні заходи за участю колективів луганчан стали регулярними. Одним з останніх заходів, який, сподіваюся, теж стане постійним, стала ініціатива з обміну вчителями. Майже місяць 25 освітян зі Львівщини навчали у луганських школах маленьких громадян України, а 25 вчителів сходу працювали педагогами на наших теренах, - каже Олександр Ганущин.

Шосте – вирішення екологічних питань.

- Серед ухвалених радою рішень – збільшення видатків на охорону навколишнього середовища та врегулювання проблем лісокористування. А ще – новий підхід до затвердження надрокористування, де провідними стають консультації із місцевими радами. Сподіваюсь і на те, що ця каденція допоможе з утворенням нових національних парків на Львівщині, - звітує голова облради.

І сьоме – міжнародне співробітництво.

- Провідним за результатами стане лише 2018 рік, проте вже сьогодні маємо підписаних 5 угод між обласними установами та польськими партнерами в рамках PL-BY-UA, японський грант на ОХМАТДИТ, самоврядний Форум місцевого розвитку і домовленості з програмами DESPRO, ПРООН та Stadytours на 2017 рік, - каже він.

Щодо розчарувань за цей рік, то Олександр Ганущин повідомив, що розчарувався в окремих людях. Але це – третя його каденція в обласній раді. Тому ці розчарування він сприймає вже не так болісно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів