Офіційний сайт України відсьогодні заговорив арабською мовою: туристів побільшає?

11:19 31 серпня 2021 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про запуск арабської мовної версії на офіційному сайті України Ukraine.ua. Це вже п’ята мова, якою «заговорив» портал.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

На сайті Ukraine.ua, який був створений англійською, за останні місяці вже з’явилися німецька, французька та іспанська мовні версії.

«Щойно офіційний сайт України «заговорив» додатковою новою мовою, арабською. Відтепер арабомовний світ зможе дізнатися ще більше про Україну. Працюємо над закріпленням туристичного успіху України 2021 року», — зазначив Дмитро Кулеба.

Цього року в Україні стрімко зросла кількість туристів з країн арабського світу. Створення арабської мовної версії на офіційному сайті країни дозволить реалізувати запит на якісну інформацію про Україну серед арабомовної аудиторії. Тут вона дізнається не лише про туристичні напрями та можливості, але й відкриє для себе Україну багатогранну — її культуру, талановитих людей, інноваційний потенціал, кухню, освіту. Нагадаємо, що в рамках інформаційної кампанії МЗС Visit Ukraine — Summer in Ukraine для популяризації відпочинку в Україні також цього літа була створена тематична сторінка про туризм арабською мовою — https://ukraine.ua/ar/visit/

Загалом ця мовна версія охопить понад 300 млн людей, для яких арабська — рідна або друга мова. Арабська мова входить до п’яти найпоширеніших мов світу та є офіційною мовою ООН і низки міжнародних організацій. Разом із появою арабської мови на Ukraine.ua розпочнеться іміджева кампанія МЗС серед відповідної аудиторії. Просування позитивного іміджу України в світі входить до ключових пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності.

До створення арабської мовної версії Ukraine.ua долучилися студенти та викладачі Кафедри мов і літератур Близького та Середнього Сходу Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка, українські дипломати, а також носії мови.

Ukraine.ua — сучасний цифровий портал для іноземної аудиторії, який створили та розвивають Міністерство закордонних справ України та Український інститут. У час, коли подорожі обмежені, це простий спосіб віртуально відвідати Україну. І не лише відвідати, а й отримати порцію натхнення та закохатися в Україну з першого погляду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів