Нічна ракетна атака по Україні: розвідка повідомила про подробиці ударів

12:12 25 червня 2022 р.

Фото до новини

Ракетні удари з території білорусі – масштабна провокація рф з метою подальшого втягнення білорусі у війну проти України.

Про це повідомили у головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, пише Dailylviv.com

"У ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники «працювали» безпосередньо з території Білорусі. Для цього було задіяно шість літаків, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України", – повідомили в розвідці України. 

Російські літаки злетіли з аеропорту "Шайковка" в Калузькій області. Потім вони увійшли в білоруський повітряний простір, стріляли ракетами, після чого повертались в "Шайковку". Удари були завдані по Київській, Чернігівській і Сумській областях.

"Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл напряму пов’язаний з намаганнями кремлівської влади втягнути білорусь у війну в Україні в якості безпосереднього учасника", – наголосили в ГУР.

Там нагадали, що вчора стало відомо про прибуття на територію білоруського Мозиря російських диверсійних груп, які планують підрив у місті житлових будинків, школи та лікарні. Можливі провокації можуть бути подані, як відповідь України на проведені авіаудари.

У небі Житомирщини збили 10 російських ракет. Є жертви

Близько 5-ої години ранку Чернігівська область зазнала масового ракетного обстрілу

Уночі по Житомирщині з білорусі випустили 24 ракети (відео)

Більшість випущених росією по території України ракет не вразили намічені цілі: розкрито причину

Удари з повітря: скільки ще в росії залишилося високоточних ракет, - Арміяinform

Росія готується збільшити інтенсивність обстрілів України балістичними ракетами з білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів