«Немає жодних ознак, які передують вторгненню цієї ночі військ Росії в Україну», – в.о.Міноборони

23:58 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: worldmilitary.org

У цьому, за словами нардепа Олега Ляшка, його запевнив у вівторок ввечері виконувач обов’язків міністра оборони, генерал-полковник Михайло Коваль.

Позафракційний народний депутат, лідер Радикальної партії й кандидат у Президенти України Олег Ляшко написав увечері 8 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Інтернет-змі повідомляють про ймовірне вторгнення цієї ночі російських окупантів. Я щойно говорив з нашим міністром оборони Михайлом Ковалем. Він запевнив, що немає жодних ознак, які передують вторгненню».

Як повідомляв «Щоденний Львів», розвідка США зауважила беззаперечні докази стягування військ Росії до кордону України – посол США в ОБСЄ Деніел Баєр заявив, що поблизу нього дислоковані десятки тисяч солдатів, натомість керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук повідомив у вівторок: «Ми, група «Інформаційне Опір», отримали зі своїх джерел вичерпні підтвердження заяви МЗС України про те, що активність сепаратистів на сході України, яка спостерігається третю добу, – це початок здійснення другого етапу сценарію вторгненню Росії в нашу країну. Зокрема, за нашими даними, сьогодні за планом ГРУ ГШ ЗС РФ (Головного розвідувального управління генерального штабу Російської Федерації. – Ред.) лідерам сепаратистів віддані вказівки організуватив ніч з 8 на 9 квітня ц.р. «коридор» через державний кордон України для проходження колон військової техніки РФ з російської території.

Сепаратисти отримали також наказ організовувати провокації зі жертвами в містах регіону, щоб російська сторона могла це інтерпретувати як «терор української влади проти народу». Окрім того, координаторами російського ГРУ, які «працюють» у регіоні, дано вказівку сепаратистам застосовувати зброю при спробах звільнити захоплені ними адмінбудівлі.

За нашими даними, українські правоохоронці та спецслужби в даний час вживають необхідних заходів для блокування сепаратистських груп. Держприкордонслужба і Збройні сили України проводять заходи з блокування держкордону і оборони прикордонних районів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів