Навіть Сало «стурбований долею активіста Євромайдану» (доповнено)

15:22 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: argumentua.com

Голова облдержадміністрації запевняє, що звернувся до органів слідства з проханням щодо можливості перегляду ними рішення про утримання Олега Панаса під вартою й зміни щодо нього міри запобіжного заходу на іншу, не пов’язану з позбавленням волі.

Як повідомляє сьогодні, 11 грудня, прес-служба обласної державної адміністрації, за словами голови ЛОДА, він «щодо цієї справи вже розмовляв з Адміністрацією Президента, Головним слідчим управлінням МВС України та Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою».

«Я не маю права втручатись у судове розслідування, я маю право лише клопотати і моє клопотання почули», – додав Олег Сало.

А вчора ввечері він запевняв на зустрічі з представниками громадськості, які брали участь у пікетуванні ЛОДА, що його «турбує доля кожної людини, яка сьогодні перебуває на євромайданах і активно висловлює свою громадянську позицію, насамперед львів’ян». Чиновник стверджував також, що «в межах наданих йому законних повноважень забезпечить дотримання усіма сторонами виконання вимог закону, в тому числі не застосування насильства стосовно учасників мирних акцій».

Окрім того, прес-служба обласної державної адміністрації поширила серед ЗМІ «Звернення голови ЛОДА Олега Сала до мешканців Львівщини» такого змісту:

«Шановні краяни!

Звертаюся сьогодні до кожного мешканця Львівщини від імені Президента України, щоб запевнити усіх вас: курс на європейську інтеграцію нашої держави залишається незмінним.

Глава держави ще раз нагадує, що європейський вектор розвитку країни закріплений на законодавчому рівні. Адже Закон, який був прийнятий у 2010 році, був прийнятий за власною ініціативою Президента.

Програма реформ, започаткована у травні 2010 року, разом з Національним планом реформ спрямовані на досягнення Україною європейських стандартів.

Хоча ми не завжди встигаємо згідно з цим графіком, бо будь-які реформи потребують фінансування, а коли його не має чи не вистачає, реформи просто гальмуються…

Шановні краяни, Президент запевняє нас, що ми цю програму обов’язково виконаємо.

Реформи є фундаментом успіху розвитку держави. Результатом реформ має стати підвищення добробуту громадян нашої держави.

Саме до цього ми всі сьогодні прагнемо. На це націлений Президент України, на це працюють всі гілки влади. Адже Президент чудово розуміє, що давати оцінку цій роботі, безумовно, буде суспільство.

Тому, я Вас сьогодні запевняю, що шлях європейської інтеграції буде продовжено. Він не зупинявся і не буде зупинятися, ми всі разом будемо йти європейським шляхом.

Хочеться, щоб ми разом, спільно, врегулювали той конфлікт, який сьогодні так хвилює суспільство, щоб за ним ми побачили стратегію розвитку української держави на майбутнє».

Однак судилище над активістом Євромайдану Олегом Панасом та нічні операції силовиків проти претестувальників засвідчують якраз навпаки – мавпування Януковиичем методів євразійських диктаторів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів