Народна самооборона зі Львова щодня мобілізує до Києва сотні людей

15:31 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dyvys.info

У Львові п’ять сотень Народної самооборони допомагають відряджати людей на Київ, блокувати військові частини, пікетувати суди, податкову.


Відео: Львівський прес-клуб

«Сьогодні є 500 добровольців, які виявили бажання, мають час, можливість, фізичну підготовку та морально-психологічні якості, вік від 18 років і вищий долучитися до цієї роботи. Перше завдання цих загонів – мобілізація людей на Київ. Ці загони, передусім, були створені на прохання самооборони Майдану, яка охороняє громадський спокій, порядок  у Києві. Але коли у Львові також почалися певні стихійні масові заходи, ми побачили, що є доцільність організувати людей, які не можуть з тих чи інших причин їхати до Києва»,- розповів у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» координатор Народної самооборони у Львові Валерій Веремчук.
«Більше того, враховуючи, що довіра до людей в погонах, після кадрів з Києва, є надзвичайно низькою й іноді може викликати агресію до правоохоронців, громадські охоронці допомагають ці ситуації розв’язувати і не допускати переростання конфліктів у серйозні проблеми»,- наголосив Валерій Веремчук.

Валерій Веремчук розповів, шо загони Народної самооборони діють на правових засадах - Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» від 2000 року. Зараз відбувається процес юридичної реєстрації та легалізації цих формувань у міському управлінні МВС.

Щоденно, за словами Веремчука, народні самооборонці мобілізують від’їзд зі Львова до Києва сотень людей. Крім того, у Львові є об’єкти, де постійно задіяні народні самооборонці. Це – військові частини, акції біля податкової, судів. У центрі Львова, де працюють волонтери, які закликають до сидячого страйку офісних працвників, поруч також є добровольці самооборони, аби волонтери були впевненими у безпеці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів