Найстаріший в Україні університет мітингував за асоціацію з ЄС (відео)

18:45 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Сьогодні у Львові під стінами обласної державної адміністрації зі самого ранку протестували проти зриву євроінтеграції України студенти – переважно з ЛНУ імені Івана Франка.


Відео: Tajtra

Як повідомляє 22 листопада «Gazeta.ua», до них долучалися перехожі та студенти з інших вузів. Молоді люди вигукували проєвропейські гасла, а на їхніх плакатах були заклики «Долучай до Європи друзів», «Студенти за Європу!», «Єс – ЄС!», «Приєднуйтесь до нас!», «Революція!», «Не хочемо у Росію» та багато різних написів англійською мовою.

Опівдні колона з більш ніж двох тисяч студентів рушила у напрямку до національного університету імені Івана Франка, де вони продовжили свою акцію на площі перед пам'ятником Каменяреві, вигукуючи проєвропейські гасла та співаючи пісень. Перед мітингувальниками виступила проректори ЛНУ імені Франка Дзвенислава Калинець-Мамчур і Марія Зубрицька, виконувач обов’язків ректора Василь Височанський.

Екс-ректор, професор, доктор фізико-математичних наук і міністр освіти і науки України у 2007–2010 роках Іван Вакарчук також закликав студентів їхати до Києва на акцію протесту 24 листопада та продовжувати протести у Львові. 22 листопада, о 19.00 до пам'ятника Тарасові Шевченку скликають усіх на акцію протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС. До акцій протесту студентів біля пам'ятника Шевченку приєднається екс-ректор, професор Іван Вакарчук.

Як повідомляв «ЩЛ», львів'яни започаткували «Євромайдан» ще й у своєму місті, де всю ніч протестували проти зриву євроінтеграції, студенти оголосили акцію громадської непокори й закликають до революції, перевізники Львівщини не хочуть везти мітингувальників на Віче в Київ, а Координаційний штаб Євромайдану запрацює у Львівській облраді

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів