Начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ відсторонено від обов'язків (відео)

20:50 15 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Як пояснив у неділю в. о. міністра оборони Михайло Коваль – на час проведення розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 у Луганську.


Відео: «ТСН.ua»

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповідає сьогодні, 15 червня, в сюжеті «Начальника Генштабу відсторонили через збитий літак Іл-76, – голова Міноборони»:

«Начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України, генерал-майора Олександра Шутова (на фото. – «ЩЛ»)не звільнили – він відсторонений від виконання обов'язків – як і низка інших військовослужбовців, на час розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 у Луганську. Про це в ексклюзивному інтерв'ю «ТСН.Тиждень» заявив виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль у неділю, 15 червня.

«Зараз проводиться розслідування по тій трагедії, що відбулася вчора (загибель 49 військових у збитому літаку Іл-76. – Ред.), і на час проведення розслідування серед інших і генерал Шутов відведений від виконання обов'язків», – повідомив голова Міноборони. Він наголосив, що терористи хотіли не просто підбити літак, а саме знищити його.

«Три літака було в цю ніч у небі. Терористи навмисно на ураження здійснили обстріл другого літака. Я так кажу, тому що було випущено дві ракети, а цей літак навіть під час влучення ракет у двигуни міг здійснити аварійну посадку на летовищі. Після влучення двох ракет ще була для гарантії випущена дуже довга черга із крупнокаліберного кулемета 12,7 чи то ДШК, чи то «Утес». І стріляли бронебійно-запалювальними патронами. Відбувся вибух крила літака, де знаходився авіаційний гас, і літак впав на землю», – розповів Коваль.

Голова Міноборони наголосив, що військове керівництво знало про терористів навколо аеропорту Луганська, і було проведено зачистку цієї зони. «Я ще раз хочу сказати, що високі професіонали працювали, літак був на досить великій висоті і заходив на глісаду (траєкторія зниження під час посадки. – Ред.). Те, що відбулося, було на відстані 7-8 км від аеропорту, де фактично не було можливості у цій ситуації контролювати», – пояснив Коваль.

Він додав, що група терористів-нападників була дуже мобільна, бойовики пересувалися на позашляховику. Водночас генерал назвав неправдивою інформацію про те, що військове командування нібито знало про плани терористів обстріляли Іл-76.

«У нас кожен день, кожну секунду іде перевірена інформація від людей і органів, із якими ми взаємодіємо. І такої інформації не було. Якщо є небезпека, ми негайно на неї реагуємо», – запевнив Коваль.

Нагадаємо, що терористи ЛНР взяли на себе відповідальність за збитий літак Іл-76. Бойовики посилаються на наказ свого ватажка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів