На в’їзді до Криму обстріляли Автомайдан (відео)

20:12 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vm.ru

Бойовик в однострої «Беркута» травмував на блок-посту в Чонгарі вчителя фізкультури зі Запоріжжя.


Відео: ТСН.ua

Близько 25 машин вирушили з Дніпропетровська в автопробіг проти війни і на підтримку цілісності України містами Східної України та Криму. Організатори планують, що акція пройде 10-11 березня за маршрутом Дніпропетровськ – Запоріжжя – Херсон – Крим (Армянськ, Чонгар) – Маріуполь – Донецьк – Луганськ – Харків – Дніпропетровськ, а також очікують, що кількість машин збільшиться до 50.

На автомобілях прикріплені прапори України. Учасники акції везуть військовослужбовцям, які зараз перебувають у Криму, ковдри, намети, сигарети і листи зі словами підтримки.

Однак на блокпості в селі Чонгар Генічеського району Херсонської області проросійські сили обстріляли колону дніпропетровського Автомайдану. Коли автомайданівці спробували під'їхати ближче до блокпосту, то були обстріляні.

Про це повідомляє сьогодні, 10 березня, «Newsru.ua». Натомість «Радіо Свобода» інформує:

«Одного з учасників автопробігу Дніпропетровськ – Крим за мир і проти сепаратизму, обстріляного сьогодні невідомими в одностроях спецзагону «Беркут» під російським прапором на блок-посту в Чонгарі (Херсонська область), шпиталізували, інформують учасники автопробігу. За їхніми словами, з травматичної зброї був уражений житель Запоріжжя, вчитель фізкультури Олег Мережко, який рухався на автівці у складі автопробігу. 

Медики Автомайдану надали чоловікові першу медичну допомогу, наразі його забрали на обстеження до лікарні в Генічеську. За словами учасників події, в Чонгарі озброєні люди на блок-посту перешкоджали рухові автоколони, що їхала з Дніпропетровська до Криму.

Потім вони почали стріляти без попередження – спочатку по ногах, потім – упритул, розповіли учасники автопробігу. Як повідомляють учасники, частину речей, які передбачалось передати українським воякам у Криму, вони вже віддали до військової частини в містечку Салькове.

Однак солдати категорично відмовились від грошей. Наразі колона рухається в напрямку до Херсона».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів