На українсько-польському кордоні зросла кількість відмов

20:51 31 січня 2020 р.

Фото до новини

Кількість відмов громадянам України у в'їзді в Польщу у 2019 році склала 58,5 тисячі – на 25% більше, аніж попереднього року (46,7). Як і раніше, абсолютна більшість відмов – на наземному кордоні. При подорожах літаком імовірність отримати відмову значно менша. Польський уряд надав кошти на будівництво пункту перетину Нижанковичі-Мальховіце


Відео: Львівський пресклуб

Про це повідомляє аналітичний центр «Європа без бар’єрів» з посиланням на статистичні дані Прикордонної служби Польщі та дані власних досліджень.

Головні причини: непідтверджена мета поїздки - 34,9 тис., брак коштів - 12,8 тисяч.

«Темпи зростання відмов у в’їзді на польському кордоні значно вповільнилися порівняно з минулим роком, коли зростання було близьким до критичного показника в 50%, однак залишилися високими. Можна виділити три причини такої динаміки. По-перше, і це головне, після запровадження безвізового режиму триває «перенесення» відмов із консульств на кордон. У 2016 році 45 тисяч осіб отримали відмову ще на етапі візової аплікації. По-друге, не всі належно готуються до поїздки, ігноруючи необхідність обґрунтувати мету та перебіг своєї поїздки. По-третє, не завжди є досконалими і методи контролю прикордонних служб ЄС. Нам відомо, що деякі громадяни України отримали відмову через відсутність готівкових коштів, а банківську картку в якості доказу у них не прийняли», - розповіла Ірина Сушко, виконавча директорка «Європи без бар’єрів».

Вона нагадала, що моніторинг міграційних показників, таких як відмови у в’їзді, є частиною механізму призупинення безвізових режимів, запровадженого ЄС. За словами Сушко, наразі немає підстав очікувати запуску цього механізму.

Нагадаємо, впала кількість перетинів наземного польсько-українського кордону приватними автомобілями.

Нагадаємо, польський уряд надав кошти на будівництво пункту перетину Нижанковичі-Мальховіце.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів