На трьох виборчих дільницях у Львові порушили Кримінальний кодекс України

16:24 22 листопада 2020 р.

Фото до новини

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували, що члени ДВК №461899 та ДВК №462020 завчасно почали заповнювати протокол про підрахунок голосів виборців.

Подібна ситуація трапилася і на ДВК №461954. Спостерігач ОПОРИ зробив зауваження членам дільничної виборчої комісії, і вони припинили заповнювати виборчу документацію. Про це громадянська мережа Опора-Львів повідомила DailyLviv.

ОПОРА застерігає, що заповненим у протоколі про підрахунок голосів на дільниці може бути лише пункт 1 протоколу “Кількість виборчих бюлетенів, одержаних ДВК”, який згідно з частиною 6 статті 247 Виборчого кодексу України заповнюється на підготовчому засіданні. Під час голосування жодних інших відомостей до протоколу про підрахунок голосів не можна вносити. Самий протокол починають заповнювати і підписувати (після його кінцевого заповнення) вже на підсумковому засіданні ДВК.

ОПОРА наголошує, що відповідно до частини 1 статті 158-3 Кримінального кодексу України за підписання головою, заступником голови, секретарем, іншим членом виборчої комісії протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці до остаточного заповнення протоколу настає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Якась жінка агітує за Синютку телефоном від імені Європейської солідарності. Заява в поліцію

У селі під Львовом членів комісії не забезпечили епідзасобами

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів