На тілах багатьох полеглих на Донбасі українських військових – ознаки нелюдських тортур (відео)

11:19 9 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Про це повідомив офіцер сил військово-цивільної співпраці Юрій Стоянський.


Відео: ТСН

З ознаками нелюдських тортур надійшли з Донбасу тіла українських військових, які загинули під час АТО. Волонтери, які проводять пошук загиблих на територіях, де точилися бої, запевняють, що випадків, коли над військовими знущалися терористи, достатньо. 

Ці хлопці щодня спілкуються з волонтерами, які шукають останки українських військових на підконтрольній бойовиками території. Тіла знаходять у так званій зеленці та поблизу висот, де точилися бої.

Останки цих бійців знайшли на місці польовоо табору в районі Савур-Могили: тіла  спотворені до невпізнання.  «Там були сліди катувань – відрубані фаланги пальців, руки викручені, куски тіл, сліди удушшя були», – розповідає офіцер сил військово-цивільної співпраці Юрій Стоянський.

Попередньо відомо, що бійців жорстоко катували в полоні. Більшість хлопців загинули під час мінометного обстрілу табору, де їх утримували бойовики. Смерть від осколків звільнила полонених від страждань. 

Чергову партію загиблих привозять до станції Чаплине, що на кордоні Донеччини та Дніпропетровщини. Куди тіла доправлятимуть далі – волонтери поки що не знають, усі місцеві морги переповнені. 

Поки що тіла зберігатимуть у рефрижераторі просто на залізничній станції. Після ідентифікації хлопців обіцяють поховати як героїв, але коли тіла хоча би просто доправлять до моргу, сказати важко.

І в Запоріжжі, і в Дніпропетровську фактично вже ніде зберігати останки. Як вже раніше повідомлялося, морги у Запоріжжі переповнені тілами загиблих: ідентифікація бійців може тривати місяцями.

Про це повідомиляється в сюжеті кореспондента «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Якова Носкова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів