На сході України вчора поранили двох наших військовослужбовців, – АП (відео)

14:10 3 лютого 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 3 лютого 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 3 лютого 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у середу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає. Двох – було поранено».

У ході проведення спецоперації у прифронтовому місті Золоте Попаснянського району на Луганщині поліцейські затримали члена бандформування «Призрак». Встановлено, що наприкінці травня 2014 року колишній шахтар вступив до лав ворога, вартував на блокпосту, та брав активну участь в бойових діях проти Збройних Сил України.

Після поразки в одному з боїв під Лисичанськом, він залишив лави незаконних збройних формувань і переховувався на території Західної України. Після повернення до своєї дружини у місто Золоте він був затриманий правоохоронцями.

Поліція Дзержинська запобігає пересилці боєприпасів. За дві минулі доби правоохоронці попередили дві такі спроби. Набої до автомата Калашникова, предмети військової амуніції, а також відстріляні тубуси протитанкових гранатометів були виявили поліцейські у бандеролях, що прямували до Києва: одна – в Київ, друга – в Рівненську область.

Також правоохоронці виявили дві схованки з вибухівкою і гранатами поблизу села Гранітне і Березове. З них вилучили 17 тротилових шашок та дві гранати Ф-1.

У одному зі складських приміщень Красноармійська поліцейські виявили ще один «арсенал». У приміщеннях було п’ять ручних протитанкових гранатометів, один кулемет, 120 гранат, більше шести тисяч набоїв різного калібру.

Ще один схрон зброї було виявлено в Авдіївці. Правоохоронці під час перевірки особистих речей одного з мешканців міста вилучили вісім гранат, три пістолети і автомат Калашникова.

Далі, перевіряючи отриману інформації у затриманого, поліцейські провели обшук підвального приміщення покинутої будівлі, де було виявлено 10 гранатометів, 10 боєприпасів до них, а також понад 19 тисяч набоїв різного калібру. За словами затриманого, зброю він збирав для продажу.

Військово-Морські Сили Збройних Сил України спільно з американськими та іншими закордонними колегами розпочали планувальну стадію навчань «Сі Бриз-2016». Під час конференції буде визначений склад учасників навчання, перелік тренувань та необхідні матеріально-технічні засоби. Нагадуємо, що багатонаціональні навчання «Сі Бриз» є важливим елементом регіональної безпеки та методом підготовки наших ВМС за стандартами провідних країн.

Бійці Національної гвардії відпрацювали навички медичної допомоги пораненим на полі бою. Навчання з тактичної медицини для гвардійців проводилися наприкінці січня під Києвом.

Військовослужбовці вчилися зупиняти кровотечу, правильно проводити евакуацію поранених, вводити антибіотики та знеболювальні тощо. Навчання проводилися згідно з міжнародними стандартами та досвідом, отриманим під час проведення АТО.

Українські військові доставляють гуманітарну допомогу до міст і селищ, що знаходяться неподалік лінії зіткнення. Офіцери групи цивільно-військового співробітництва привезли понад 50 кілограмів зимового одягу, які придбали українські благодійні організації. 40 сімей, включно з переселенцями та людьми похилого віку, отримали допомогу».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів