На сході України тривають бойові дії, – АП (відео)

13:08 26 січня 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 26 січня 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 26 січня 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у вівторок: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає. Одного – було поранено в Пісках».

Речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник оприлюднив сьогодні, 26 січня, на брифінгу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку триває затишшя. На Донецькому напрямку обстановка незмінна – тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту.

Активно працюють снайпери противника (зокрема, на Світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту). У Пісках відбувся танковий обстріл наших позицій.

На Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші лише в Мар’їнці. При цьому незаконні збройні формування не застосовували важке озброєння, проте відбулося два снайперських обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає. Одного –було поранено в Пісках.

На Донеччині поблизу Краматорська українські силовики виявили сховок з боєприпасами. До пошуку були залучені прикордонні службові собаки. Зі схрону вилучено протипіхотні міни МОН-50, набої калібру 7,62 та 5,45 міліметра, корпуси та запал до гранати Ф-1 і дві тротилові шашки. Кілька днів тому неподалік було виявлено розтяжку з гранатою РГД-5. Її успішно знешкоджено.

Правоохоронці вилучають зброю в районі проведення АТО. Співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями виявили сховище з боєприпасами у Мар’їнці.

Схованка була облаштована на території одного з гаражних кооперативів. Правоохоронці вилучили з неї шість боєприпасів до ручного гранатомета, міну з незведеним детонатором, дві гранати Ф-1 і РГД-5 із запалами та п’ять зарядів до гранатомета.

Інший схрон було знайдено у Маріуполі. У покинутому будинку було виявлено спортивну сумку, де знаходився комплект військової форми зі шевронами «Росія», два протигази, три гранати Ф-1, пістолет Макарова з набоями, автомобільні номери, три димові шашки та близько 240 набоїв. Під сумкою в землі також був схований гранатомет РПГ-26 у бойовій готовності.

Ще один «арсенал» було виявлено поблизу села Петрівка Красноармійського району на Донеччині. З нього співробітники прикордонної служби вилучили чотири протипіхотні міни МОН-50, набої калібру 7,62 та 5,45 міліметра, корпуси та запал до гранати Ф-1 і дві тротилові шашки.

На вихідних співробітники Красноармійського відділу поліції вилучили одну бойову гранату, кулемет Дегтярьова, а також стартовий пістолет, перероблений під стрільбу бойовими. Також днями українські поліцейські запобігли вивезенню боєприпасів із району проведення АТО.

Небезпечний вантаж було виявлено під час перевірки позашляховика на блокпосту в районі Маріупольського аеропорту. З автомобіля було вилучено ручний протитанковий гранатомет та більше 1000 набоїв калібру 7,62 міліметра. Встановлено, що водій рухався в Херсонську область до села Чонгар.

У Харкові триває стажування курсантів Національної гвардії. Після двотижневої теоретичної частини курсанти відпрацювали отримані знання на практиці, зокрема переводили зенітні установки (ЗУ-23) з похідного положення в бойове та навпаки. Курсанти поділилися на три розрахунки, які по черзі відпрацьовували завдання.

Через КПВВ «Зайцеве» прослідувала вантажівка з гуманітарною допомогою для мешканців Донецької області, яка перевозила майже 2,5 тонни дитячого харчування від громадської організації».

Про це повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів