На сході України поранили вчора чотирьох наших військових, – АП (відео)

12:50 2 квітня 2016 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 2 квітня 2016 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 2 квітня 2016 року
Фото: mediarnbo.org

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко запевнив у суботу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 2 квітня, на брифінгу останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку противник вісім разів порушив режим тиші у Попаснянському районі. Провокації відбувалися протягом всього дня, але здебільшого в світлу пору доби. В усіх випадках незаконні збройні формування відкривали вогонь з боку сіл, прилеглих до окупованого міста Первомайськ.

На Донецькому напрямку обстановка незмінна. Як і раніше, двома «найгарячішими точками» залишаються Зайцеве та Авдіївка. Окрім цього, ворог активізувався дещо південніше (район Пісок та Невельського).

Неспокійно і на інших ділянках фронту. За підрахунками, вчора по наших позиціях було випущено близько 90 мінометних мін. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 46 ворожих обстрілів.

На Маріупольському напрямку епіцентром протистояння вчора була Мар’їнка. Окупанти неодноразово відкривали снайперський вогонь та застосували РПГ й стрілецьку зброю. Окрім цього, ворог здійснив два постріли з ПТРК у Новотроїцькому. В районі села Лебединське зафіксовано політ ворожого БПЛА. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає. Чотирьох – було поранено.

За інформацією Головного управління розвідки міністерства оборони України, до окупантів прибула чергова партія озброєння, військової техніки, боєприпасів та інших ресурсів для ведення війни Зокрема, на станцію Харцизьк приїхав ешелон, що перевозив чотири МТ-ЛБ, 10 вантажних автомобілів, 120 тонн паливно-мастильних матеріалів та три вагони зі запасними частинами для танків. На станцію Краснодон прибув ешелон з 240 тоннами паливно-мастильними матеріалами. У Луганськ привезли 15 танків та сім вантажівок з боєприпасами.

У Попаснянському районі Луганської області співробітники СБУ та поліції, а також військовослужбовці НГУ затримали бойовика. Встановлено, що чоловік  у травні-червні 2014 року вартував на блокпосту незаконних збройних формувань, але швидко розчарувався в ідеях «руського міра», і, злякавшись наступу українських військ, склав зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронців. Під час затримання у бойовика вилучено незареєстровану мисливську рушницю».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів