На сайті Путіна Президентом України вперше названо не Януковича, а Петра Порошенка (відео)

21:45 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Але водночас там замовчується, що Глава Української держави назвав неприйнятною ситуацію, коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки.


Відео: ТСН

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 12 червня, в повідомленні «Росія офіційно визнала Порошенка президентом України»:

«На сайті президента Росії з'явилося офіційне повідомлення про телефонну розмову Петра Порошенка та Володимира Путіна. У ньому російська влада вперше офіційно назвала Порошенка президентом України.

Як відомо, «мирний план Порошенка» з врегулювання конфлікту на Сході України передбачає визнання Російською Федерацією результатів президентських виборів, припинення терористами вогню і створення рятувального коридору для мирного населення, яке не бере участі в конфлікті.

Раніше повідомлялося, що Порошенко та Путін телефоном обговорили конфлікт на Сході України, а також можливі шляхи його вирішення. У розмові президент України назвав неприйнятною ситуацію, «коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки».

Стосовно ж сьогоднішнього діалогу Порошенка й Путіна, то прес-служба Президента України інформує про неї в повідомленні «Відбулась телефонна розмова Президента України з Президентом Росії» так:

«Сьогодні, у другій половині дня, відбулась змістовна й тривала телефонна розмова Президента України Петра Порошенка і Президента Російської Федерації Володимира Путіна. В ході розмови сторони обговорили мирний план Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України. Також Президенти України та Росії підняли питання щодо кроків, які необхідно здійснити для припинення вогню та вирішення ситуації мирним шляхом».

Своєю чергою, сайт президента Росії інф:ормує в повідомленні «Телефонна розмова з Петром Порошенком»

Відбулася телефонна розмова Владіміра Путіна з Президентом України Петром Порошенко. 

П.Порошенко поінформував В.Путіна про його плані щодо врегулювання ситуації на південному сході України. 

Крім того, президенти обговорили питання розвитку двосторонніх відносин. 

П.Порошенко також привітав В.Путіна з національним святом – Днем Росії».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 12 червня, в повідомленні «Порошенко та Путін змістовно поговорили по телефону»

«Президент України Петро Порошенко поговорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє російський «Інтерфакс».

За його словами, Порошенко розповів Путіну про свій план врегулювання ситуації на південному сході України. Окрім того, глави держав обговорили план розвитку двосторонніх стосунків. Також Пєсков зазначив, що Порошенко привітав Путіна із Днем Росії.

У прес-службі Порошенка «Українській правді» підтвердили, що «змістовна і тривала» розмова Порошенка та Путіна відбулася у четвер у другій половині дня. Окрім того, у Порошенка підтвердили, що президенти України та Росії порушили питання щодо кроків, які необхідно здійснити для припинення вогню та вирішення ситуації мирним шляхом.

Також прес-секретар президента України Святослав Цеголко зазначив, що в розмові Порошенко назвав неприйнятною ситуацію, »коли через державний українсько-російський кордон на територію нашої держави потрапили танки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів