На сайті Київради зареєстрували петицію про встановлення памʼятника Ірині Фаріон

14:38 25 липня 2024 р.

Фото до новини

22 липня на сайті Київської міської ради з проханням встановити памʼятник або памʼятну дошку громадській діячці та екснардепці Ірині Фаріон.

Відповідну петицію опублікував Андрій Слободян на сайті Київради, пише DailyLviv.com.

«Прошу вас розглянути можливість встановлення пам’ятника Ірині Фаріон у Києві для вшанування її як видатної української громадської діячки, філологині та захисниці української мови. Ірина Фаріон була відомою своєю боротьбою за збереження та розвиток української мови, а також активною участю у політичному житті країни», – зазначає автор петиції.

Андрій Слободян наголошує, що встановлення пам’ятника буде символ вдячності Фаріон.

«Встановлення пам’ятника Ірині Фаріон стане символом нашої вдячності за її працю та відданість Україні. Це також буде важливим кроком у збереженні пам’яті про тих, хто віддав своє життя заради нашої національної ідентичності та культурної спадщини», – йдеться у петиції.

19 липня, у Львові близько 19:30 невідомий вистрілив у мовознавицю Ірину Фаріон, коли вона свого будинку чекала на таксі. Куля потрапила у голову. Після чого Фаріон госпіталізували в критичному стані до лікарні, де їй провели операцію і перевели в реанімацію (вона перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень). Втім, врятувати потерпілу лікарям не вдалося, згодом медики констатували смерть 60-річної жінки.

До слова, слідство у справі Фаріон має безпосередніх свідків, які бачили акт вбивства.

Також правоохоронці перевіряють відео, яке напередодні поширили російські медіаресурси щодо вбивства української мовознавиці Ірини Фаріон.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів