На Півдні й Сході України відбуваються багатотисячні мітинги проти агресії Кремля (відео)

15:48 2 березня 2014 р.

Мітинг на підтримку Криму в Миколаєві

Мітинг на підтримку Криму в Миколаєві
Фото: twitter.com/nikvesti

За повідомленням ЗМІ, вонипроходять у неділю на підтримку єдності країни відбулися в Полтаві, Миколаєві, Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі й Донецьку.


Відео: HukBecTu

Так, у Запоріжжі під стінами ОДА зібралося кілька тисяч людей, які виступають проти втручання Російської Федерації у справи України і проти захоплення адміністрацій під російськими прапорами. Як повідомляє 061.ua, учасники мітингу скандують «Путін геть!».

На мітингу також присутні регіонали та люди з георгіївськими стрічками – судячи з усього, активісти «Народного ополчення», які «висловилися за мир, але сказали, що ніколи не підтримають бандер». Організатори Майдану просять людей не піддаватися провокаціям.

У Харкові, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», близько тисячі учасників прийшли на мітинг з державними прапорами та плакатами «Ні Малоросії», «Харків – це Україна».

Люди прийшли на мітинг попри те, що напередодні у соцмережах з’явилася інформація про його скасування у зв'язку з «можливими провокаціями».

У Дніпропетровську біля стін ОДА зібрался понад 10 тисяч учасників народного віча, які вимагають від депутатів облради засудити агресію Росії проти України. На площі під ОДА – учасники з прапорами України та транспарантами «Путін, руки геть від України», «Ні війні», «Крим, ми з тобою. Україна єдина», «Ні путінській агресії». Мітингарі вимагають від Путіна вивести війська з території України і припинити «брехливу політику і агресію щодо українського народу» та скандують «Путін геть».

У Донецьку біля ОДА мітингувальники з плакатами «Україні мир і свободу!», «Ні окупації!» і «Не заважайте нам жити» спробували провести антивоєнний мітинг, пише «Острів». Акція проходила спокійно, під контролем міліції. Однак пізніше до мітингувальників підійшла група учасників проросійської акції, зокрема члени громадської організації ветеранів Військово-морських сил СРСР, які відтіснили мітингарів від пам'ятника, обійшлося без сутичок. Про це повідомляє сьогодні, 2 березня, «Українська правда».

Натомість «iPress.ua» інформує в неділю, що мешканці Миколаєва вийшли до скверу «Ради Європи» на мітинг проти вторгнення військ Російської Федерації на територію України.У демонстрації беруть участь ректори вузів Миколаєва, директори шкіл, відомі мешканці міста.

Перед демонстрантами виступили ректор миколаївської Могилянки Леонід Клименко, директор миколаївського суднобудівного заводу «Океан» Микола Романчук, боксер Олег Машкін, директор сільськогосподарського підприємства «Нібулон» Олексій Вадатурський. Вони закликали зберегти єдність України і виступили проти федералізації.

Також мітинг мітинг на підтримку цілісності України відбувся у Полтаві і зібрав щонайменше 10 тис мешканців. Багатотисячні акції протесту проти вторгнення в Україну російських військ відбуваються й в Одесі.

Одесити ухвалили рішення терміново зібрати сесію облради, на якій прийняти звернення щодо територіальної цілісності України. Скоріше за все таке засідання відбудеться завтра. Також сьогодні в Одесі буде засідання координаційної ради облдержадміністрації щодо виконання указу виконувача обов’язків Президента Олександра Турчинова щодо приведення збройних сил у повну боєготовність.

Близько 10 тисяч людей прийшли сьогодні на площу Незалежності в Сумах, аби висловити свій протест проти російської агресії. Марш проти російської агресії відбувається також у Харкові.

Близько двох тисяч українців зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Люди тримають у руках національні прапори і вигукують: «Одна єдина соборна Україна!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів