На окупованих терористами теренах Донбасу розгорнуто партизаний рух

18:28 5 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukr-online.com

Про це повідомив у вівторок співголова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

Співголова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомляє сьогодні, 5 серпня, що ще  травня місяця на території діяльності бойовиків з числа активістів самооборони, громадських активістів, добровольців-патріотів створено підпільно-партизанську мережу в кураторстві заступника Голови СБУ Андрія Левуса. Основними завданнями її стала боротьба проти лідерів сепаратистів, знищення важливих об’єктів, вузлів зв’язку, складів зброї, фільтраційні заходи на звільнених територіях, захоплення терористів, звільнення заручників, надання розвідданих для штабу АТО.

За де кілька місяців розгорнуто діяльність семи груп в Донецькій і Луганській областях. Чисельність невідома достеменно, але кожна група орієнтовно від 10 до 30 осіб.

Окремо діє широка мережа громадських інформаторів-розвідників, які збирають і передають дані з координатами розташування бойовиків, фото і відео фактами. Успішними прикладами діяльності таких груп можна згадати наступні:

– Захоплення вантажу зброї в Бердянську, яка переправлялась із Криму (72 ящики, в яких було 88 АК-74, 5 РПК-74, 3 ПКМ, 24 ГРД-22, 918 РГД, 20880 набоїв)

– Замахи на Пушиліна в Донецьку, ліквідація його помічника.

– Ліквідація помічника Губарєва Просєлкова О.

– Захоплення штабу ДНР в міськраді в Маріуполі (опісля міліція здавала його назад сепаратистам)

– Захоплення кілька десятків бойовиків і передання їх слідчим органам СБУ.

– Виведення з ладу кількох телевишок з метою перешкоджання трансляції російських каналів

– За координатами, наданими розвідниками, знищено десятки одиниць техніки бойовиків. Зокрема тісна співпраця із силовиками була біля Луганського аеропорту, біля Слов’янська і Краматорська, Сніжне-Торез, Донецьк, Суходолськ.

На основі партизанських загонів Андрій Левус планує організувати антидиверсійний спецпідрозділ СБУ. Відповідний законопроект про його створення уже зареєстрований в парламенті.

Співголова громадської організації Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов повідомляє сьогодні, 5 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів