На місце ракетного удару у Львові приїхав міністр закордонних справ РП Сікорський

20:38 12 вересня 2024 р.

Фото до новини

Саме тут 4 вересня під час російської ракетної атаки загинули сім львів'ян.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише DailyLviv.com

Сьогодні Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський приїхав до Львова, де відвідав місце влучання російської ракети на вул. Коновальця. Разом з міським головою Львова Андрієм Садовим він вшанував пам’ять загиблим львівʼянам та оглянув зруйновані будівлі.

"Міністр закордонних справ Польщі у Львові",- написав мер Львова.

Міністра закордонних справ Польщі наголосив:

«Це черговий воєнний злочин, і це не єдина така будівля у Львові. Я б хотів, щоб сюди приїхали всі ті, хто сумнівається, що Україна терміново потребує протиповітряної оборони та що вона має право збивати ці бомбардувальники і знищувати аеродроми, з яких вони злітають, звідки запускаються ракети по цивільних об’єктах в Україні. 

Хочу повідомити, що ми підтверджуємо зобов’язання та пропозицію Дональда Туска про те, що ми відбудуємо одну зі зруйнованих будівель коштом Республіки Польща. В солідарності з героїчною Україною, що бореться».

Нагадаємо, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, з них 1 дитина. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 7 закладів освіти, 2 спортивні заклади, 2 медичні установи та 1 заклад культури), що розташовані на вулицях Васильківського, Є.Коновальця, Грюнвальдській, Кокорудзи, Мельника, Антоновича, Єфремова, Художній, Пастернака, Тобілевича, Героїв УПА, Городоцькій, Генерала Чупринки, Квітневій, Авіаційній, Братів Дужих, Братів Климових, Братів Міхновських, Вернигори, Головацького, Голубовича, Декарта, Естонській, Затишній, Залізничній, Каганця, Квітки-Основ’яненка, Кульпарківській, Марка Вовчка, Сорохтея, Сполучній, Стародубській, О.Степанівни, Хотинській, Шараневича, Щекавицькій,  Ясній та Чернівецькій. Також пошкоджень зазнав храм ПЦУ св. Юрія Переможця.

Читайте також: 20 будинків у Львові, знищених ракетним ударом, не вдасться відновити — уповноважений уряду Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів