На Майдані створюють Національну гвардію (відео)

17:31 22 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Усіх чоловіків, які мають офіційно зареєстровану зброю, закликають прийти на головну площу країни.


Відео: 5 канал

На Майдані Незалежності в Києві, реагуючи на події на Грушевського та заклики політиків зі сцени, мобілізуються активісти. Також там масово і швидкими темпами укріплюють барикади, особливо ту, яка виходить на Європейську площу.

Для цього мітингувальники використовують сніг, а також бруківку й останні огорожі, які ще збереглися на площі. Тим часом зі сцени Майдану Незалежності оголосили про створення національної гвардії і закликають усіх чоловіків, які мають офіційно зареєстровану зброю, прийти на головну площу країни. 

Про це повідомляє сьогодні, 22 січня, «5 канал». Натомість «iPress.ua» інформує у середу:

«На Майдані панує бойовий дух, відбувається повна мобілізація, люди одягають засоби захисту, роблять собі щити з підручних засобів і в будь-який момент готові контратакувати наступи «силовиків». Про це «iPress.ua» повідомив з місця подій блогер та очевидець подій Андрій.

«Звісно, що у нас всередині у всіх є той страх, коли ми бачимо, як вони б’ють не по-людськи, але ми сповнені рішучості, будемо захищати Майдан, контратакувати їх і трохи не давати їм жити», - зазначив він.

Згадуючи ранкові події, Андрій розповідає, що був буквально за кілька метрів від «беркутівців»: «Вони за мною йшли. Ледве втік». Андрій також каже, що вже зараз дуже багато людей мобілізовано, більшість приїхало саме сьогодні практично зі всієї України – «це дуже відчутно, коли навіть в наметах вже нема, де стати – люди приходять грітися.

Формуються постійно нові сотні і десятки

За словами очевидців, люди екіпіруються хто чим має, хто що з собою привіз – мотоциклісти, лижники і велосипедисти вдягають свої шоломи.

Хто не має, тому роздають каски, тепер вже навіть не будівельні, а лижні, бо взимку вони краще закріпляються на голові, ніж будівельні. Налокітники і все інше обмундирування вже мають сотні, які зараз стоять на передових.

На майдані люди ходять у військових касках, бо вони зручніші, більші, міцніші і добре защіпаються.

«Люди собі роблять зброю для захисту з підручних засобів, а з пінопласту щити», - розповів очевидець.

Напередодні опозиція оголосила повну мобілізацію.

Як повідомляв «iPress.ua», cьогодні, 22 січня, близько 8 ранку, «Беркут» почав штурмувати протестувальників на вулиці Грушевського без попередження. Люди були неготові, оскільки були шоковані новиною про те, що один з учасників протестувальників застрелений.

Необхідність атаки в МВС пояснили каністрами з незрозумілою рідиною, які знайшли у активістів.

У результаті стало відомо ще про три жертви. Дві людини застрелили: ім'я одного відоме - це 20 -річний Сергій Нігоян. Згідно з повідомленням лікарів, він загинув від прямого попадання у серце.

Ще одна людина померла від травм, викликаних падінням з колонади стадіону «Динамо», звідки його зіштовхнули співробітники «Беркута».

Медики Євромайдану заявили про четверту жертву сутичок на Грушевського. Вбито молодого чоловіка віком 20-25 років. Його застрелили. Поранення в грудну клітину в області серця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів