На Львівщині – проти утворення громад двома-трьома сільрадам

20:20 2 грудня 2019 р.

Фото до новини

Реформа децентралізації не може тривати вічно. Кабінету міністрів варто було би подумати над її завершенням і педалювати передусім прийняття у парламенті усіх законів, необхідних для завершення цієї реформи.

Так консультант з юридичних питань Офісу реформ у Львівському регіональномувідділенні Асоціації міст України Віталій Корецький прокоментував наміри уряду продовжити добровільне об’єднання населених пунктів у громади до лютого наступного року, інформує пресслужба Офісу.

«Можливо, на рішення уряду вплинуло те, що в останні кілька місяців десятки громад подали до обласних державних адміністрацій (і такі є і на Львівщині) пакети документів для надання висновків щодо відповідності проєктів рішень щодо добровільного об’єднання Конституції та законам України. Саме тому ми підтримуємо можливість добровільного об’єднання, але не з тими помилками, які були здійснені у 2015-2016 роках, коли 2-3 сільським радам дозволяли утворювати громади», – сказав Віталій Корецький.

На думку експерта, ці 2-3 місяці дадуть останній імпульс для громад, які мають стратегічне бачення свого розвитку. А після цього треба довіритися думці експертів та державних службовців, які готували зміни до перспективного плану, щоби усі ОТГ Львівщини були спроможними і самодостатніми.      

Нагадаємо, міністр розвитку громад і територій Альона Бабак в інтерв’ю «Радіо Свобода» розповіла, що термін добровільного об’єднання населених пунктів в України у громади буде тривати орієнтовно до лютого 2020 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів