На Луганщині загинули від щонаймеше 25-ти до більше 30-ти українських військових, зокрема – з Львівщини (відео)

14:39 11 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comtheministryofdefence.uaphotos_stream

Про це повідомляють у п’ятницю радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, свободівець Руслан Андрійко й волонтер Павло Чорнота.


Відео: «Телеканал новин «24»

Як передає сьогодні, 11 липня, кореспондент агенції «РБК-Україна», радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив у п’ятницю в ході брифінгу: «Біля селища Зеленопілля Донецької області вранці 11 липня 2014 р. в результаті обстрілу терористами із системи «Град» загинуло більше 30 військових.  Поки інформація та, що є – 30 убитих. Я допускаю, що жертв буде більше».

Натомість свободівець Руслан Андрійко повідомляє сьогодні, 11 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Вічна память героям. Достовірна інформація телефоном від бійця 24-ї (24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, дислокованої в Яворіві на Львівщині. – «ЩЛ») бригади (має легкі поранення).

Будь ласка, розповсюджуйте, щоб запобігти дезінформації. Бій був уранці, 4-5 ранку. 24 та 79 (частина) бригади були РАЗОМ, то не пишіть окремі данні

Їх обстріляли з ГРАДа з великої відстані, приблизно 20 км, навіть не можна було побачити джерело вогню. Влучили в боєзапас в тому числі. Загинуло щонайменше 25 людей, поранено більше 100».

Натомість інтернет-видання «Lb.ua» інформує сьогодні, 11 липня, в повідомленні «Терористи обстріляли українських військових у Луганській області: загинули щонайменше 25 людей»:

«Сьогодні близько 5-ї ранку біля села Зеленопілля Луганської області терористи обстріляли із системи «Град» українських військових 24 бригади. Під обстріл потрапила також частина 79 бригади.

Загинули щонайменше 25 військовослужбовців. Про це на своїй сторінці написав волонтер Павло Чорнота.

За інформацією, яку повідомив LB.ua військовий із зони АТО, 17 із 25 загиблих належали до 24 механізованої бригади. Кількість поранених уточнюють».

Натомість агенція УНІАН цитує в п’ятницю: «Костянтин Поляков, який служить в 79-ій бригаді, зазначає, що від першого батальйону бригади, фактично, нічого не залишилося після обстрілу сьогодні вночі. «Я служу в другому батальйоні 79-ої (очевидно, мається на увазі 79-та Миколаївська окрема аеромобільна бригада). Сьогодні вночі вони пройшли мимо нас. Спілкувався з бійцями першого. За ними вже вийшла колона. Повернуться, знатиму більше», – пише Поляков». 

Як інформував «Щоденний Львів», сотник Самооборони Майдану Володимир Парасюк повідомив сьогодні, 11 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:  «Щойно повідомили дуже неприємну новину. Сьогодні в 5 год. ранку біля с. Зеленопілля, Луганської обл. російські бойовики з установки «Град» обстріляли наших хлопців з 24 моторизованоі бригади (Яворівщина, Львівська обл.). Велика кількість поранених і вбитих. Звязку немає, все згоріло. Підмога не приходить. Про цей жах мені повідомив мій побратим, який зараз там».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів