На кордоні з Польщею Німеччина посилює поліційний контроль

11:36 24 жовтня 2021 р.

Фото до новини

МВС у Берліні не виключає регулярні перевірки на німецько-польському кордоні.

Німеччина посилила охорону німецько-польського кордону, заявив глава МВС ФРН Горст Зеегофер (Horst Seehofer) в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, що було опубліковано в неділю, 24 жовтня. Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com

Міністр поінформував, що в райони, які межують з Польщею, вже відправлено вісім додаткових поліцейських підрозділів. "Якщо це буде необхідним, я готовий ще більше посилити ці райони. Ми будемо щільно контролювати прикордонні ділянки та зелений кордон з Польщею", - наголосив Зеегофер.

Він також схвалив будівництво загороджувального паркану на кордоні Польщі та Білорусі. "Те, що ми захищаємо наші зовнішні кордони (кордони ЄС. - Ред.) таким чином, щоб запобігти нелегальним перетинам кордону у зеленій зоні, є легітимним", - вважає німецький міністр. 

Крім того, Зеегофер повідомив про подовження на шість місяців регулярного прикордонного контролю на кордоні Німеччини з Австрією, про що Німеччина поінформувала Брюссель. "Якщо обстановка на німецько-польському кордоні не розрядиться, нам доведеться розглянути можливість запровадити аналогічні заходи, скоординувавши їх з Польщею і владою федеральної землі Бранденбург (одна з німецьких земель, що межує з Польщею. - Ред.)", - сказав глава МВС ФРН. Поки що контроль на німецько-польському кордоні залишатиметься вибірковим.

Починаючи з серпня в Німеччині спостерігається стрімке зростання кількості нелегальних мігрантів, що прибувають з Польщі. У серпні на німецько-польському кордоні було виявлено 713 осіб, які незаконно прибули до Німеччини, з них 474 - через Білорусь. У вересні кількість незаконних в'їздів через Польщу збільшилася до 2323 осіб, з них в 1903 - через Білорусь.

Причиною цієї динаміки стало те, що з кінця травня Білорусь більше не перешкоджає нелегальному проникненню мігрантів до Євросоюзу через її територію. Так Мінськ відреагував на посилення західних санкцій щодо Білорусі. В ЄС такий крок називають "гібридною атакою".

Половина українських мігрантів у Польщі має вищу освіту, але розумову працю виконує тільки 5%

Париж зачекає: біля кордону з Польщею затримали нелегалів, які прямували у Францію

До кордону з Польщею - на таксі, а далі - в обхід пункту пропуску

На західному кордоні затримали 94 мігранти: звідки нелегали

З літака не втечеш: іракці-нелегали полетіли примусово зі Львова в Багдад

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів