На Херсонщині російські окупанти – «лише» у двох місцях (відео)

12:58 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.net

Про це повідомив у понеділок громадський активіст Олександр Рудоманов.


Відео: Владимир Миколаенко

Він інформує сьогодні, 10 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», посилаючись на дані «Інформаційного Опору»:

«Повідомлення про те, що російські війська перебувають уже «під Херсоном», за нашими даними не відповідають істині»

Олександр Рудоманов запевнив, що в районах Херсонській області російських військових, окрім двох місць, немає, а ті, хто є, намірів просуватися вглиб області поки що не демонструють. За даними активістів «Інформаційного Опору», на ранок 10 березня в Херсонській області, на самому кордоні з Кримом, є одна точка, де окупанти вийшли на невелику відстань за адміністративні межі АРК, і одна точка, де знаходиться об'єкт ЧФ РФ.

Рудоманов уточнив: «Це село Чонгар (розташоване в південно-східній частині півострова Чонгар, що з'єднує Крим з материком). Тут організовано два блок-пости агресорів. Нами тут ідентифіковані бронетранспортери БТР-80, кулеметні гнізда, як мінімум один ПТУР. Також біля Генічеська у Херсонській області знаходиться станція гідрографічної служби Чорноморського флоту РФ «Марс-75» (ця радіонавігаційна станція знаходилася тут задовго до вторгнення)».

За інформацією активістів, в інших районах Херсонської області окупанти не виявлені, наміри просуватися вглиб області вони поки не демонструють. Про стан на кордоні Херсонської області та Криму повідомив також виконувач обов’язків міського голови Херсона Володимир Миколаєнко:

«За Чонгаром на кордоні області з боку Криму стоїть кордон російських  військових без опізнавальник знаків. Перед ними, ближче до Херсонської області, розташований кримський Беркут, який все ще визнає президентом Януковича.

Офіційно жодних спроб штурму позицій українських прикордонних сил з боку російських сил не відбувалося, позиції статичні, вони не намагаються переходити означений кордон». Неофіційно відомо, що окремі російські солдати переходили на територію села Чонгар та намагалися провокувати місцевих мешканців на конфлікт. Поки що жодна спроба провокації не завершилася протистоянням».

Як повідомляв «Щоденний львів», голова Генічеської РДА на Херсонщині поселив у своєму районі російських окупантів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів