На Донбасі триває концентрація й перегрупування збройних сил Росії, – ДПСУ

18:52 12 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: cikavo-znaty.org.ua

Як повідомили в неділю в Держприкордонслужбі України, російських окупантів дозабезпечують озброєнням, важкою броньованою технікою, артилерією, боєприпасами та ПММ, ними проводяться активні розвідувальні заходи.

У Держприкордонслужбі повідомили сьогодні, 12 жовтня, що впродовж доби бойових зіткнень її підрозділів із терористами та російськими найманцями не відбувалося. Але водночас у повідомоенні зазначено:

«О 08.00 11.09.2014 на блокпосту в районі південно-західної околиці Станиці Луганської підірвався автомобіль, у результаті чого загинула жінка-водій. Також один прикордонник отримав поранення.

У межах Донецької та Луганської областей продовжується концентрація й перегрупування терористів та ЗС РФ, їх дозабезпечення озброєнням, важкою броньованою технікою, артилерією, боєприпасами та ПММ. Також ними проводяться активні розвідувальні заходи.

По Новоазовському району постійно переміщується спецавтомобіль, який здійснює радіоелектронні поміхи та прослуховування абонентів мобільних операторів. Зафіксовано відведення збройних формувань РФ від  Широкиного в напрямку Новоазовська. Разом з тим, на раніше захоплених російськими військовими територіях та на блокпостах збільшується кількість бойовиків від так званої ДНР.

Поблизу Маркиного офіцери ГРУ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ у спеціальному таборі здійснюють підготовку терористів-розвідників. За оперативною інформацією поблизу н.п. Водіно (Ростовська обл.) на  танкодромі ЗС РФ російськими військовими інструкторами проводиться підготовка  екіпажів для танків, що були передані  терористам.

У Ростовській області РФ напроти Донецької та Луганської областей військовими формуваннями ЗС РФ продовжуються заходи з інженерного облаштування вогневих позицій та командних пунктів. Також відбувається розгортання військових наметових містечок та пошук  в прикордонних населених пунктах будівель для розміщення особового складу.

Російський гуманітарний конвой, начебто призначений для жителів південного сходу України, стоїть без руху біля н.п. Каменськ-Шахтинський (Ростовська обл.) неподалік від кордону з Україною. На Кримському напрямку – Росія нарощує ударне угруповання ЗС РФ. За інформацією МО РФ льотчики окремого корабельного винищувального авіаційного полку палубної авіації Північного флоту провели навчально-тренувальні польоти на аеродромі  н.п. Саки, розташованому на території Республіки Крим».

Про це повідомляється сьогодні, 12 жовтня, на сайті Державної прикордонної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів