На Донбасі – до 20 тисяч російських окупантів, – експерт (відео)

11:27 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: cikavo-znaty.org.ua

Кандидат військових наук і генерал Ігор Романенко заявив, що на сході України зосереджені приблизно 8-10 батальйонних груп російських терористів.


Відео: «112 Україна»

Приблизно 8-10 батальйонних груп російських терористів зосереджені на сході України. За чисельністю це від 10 до 20 тисяч озброєних бійців. Про це заявив в ефірі телевізійного  «5 каналу» військовий експерт, кандидат військових наук генерал Ігор Романенко.

За його даними, Росія зосередила нові батальйони живої сили на Донбасі. Ці озброєні бійці входять до складу армії РФ. «Є громадяни України, які пішли в бойовики. Є найманці з РФ, а також не тільки слов’яни, серби там, а й так звані кадировці (саме кадировці, тому що є чеченці, які підтримують нас), є осетини і власне регулярні війська Російської Федерації», – розповів Ігор Романенко.

Експерт також додав: «За чисельністю угруповань, які зосередила РФ, – це, за різними експертними оцінками від восьми до десяти батальйонних тактичних груп. У чисельному вираженні – 10-20 тисяч за різними оцінками, – якщо враховувати ті, які вже зайшли на Донбас, і ті, які зосередилися уздовж кордону».

Цю заяву експерта передає сьогодні, 20 листопада, інтернет-видання «7 Днів-Україна». Натомість екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», що дані про перебування в Україні 40 тисяч військових РФ не відповідають дійсності. Він також конкретизував:

«Уже озвучували цифру, що 40 тисяч військових РФ на території України. Це неправда. Ми говоримо про 7-8 тисяч, які є. Це спецназ, різні контингенти дивізій, які знаходяться на території України, бронетанкові сили, спецнази ГРУ ГШ РФ та інших підрозділів Міноборони РФ».

Про це повідомляється сьогодні, 20 листопада, на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», голова Комітету з питань розвідки при Президенті України Ігор Смешко повідомив 19 листопада, що в Україні перебуває близько 40 тисяч добре озброєних російських військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів