На Донбас вдерлися ще до 40 автобусів з бойовиками, за добу більше 30 разів обстріляно наші позиції

09:00 9 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер: «До Росії евакуюється тільки ушкоджена штатна техніка підрозділів російської армії, які брали участь у бойових діях на Донбасі».

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 9 жовтня, такі її оперативні дані:

«Російсько-терористичні війська відмовляються дотримуватися режиму тиші. За минулу добу зафіксовано більше 30 обстрілів і спроб штурму позицій українських військ. 

Зокрема, вчора ввечері була відбита спроба штурму аеропорту в Донецьку. Сьогодні вночі українські військовослужбовці відбили напад загону терористів чисельністю до 50 осіб, який атакував позиції наших сил біля населеного пункту Новоласпа. 

Також упродовж минулої доби: по п’ять разів із мінометів і стрілецької зброї обстрілювався аеропорт в Донецьку та опорний пункт біля Орлоіванівки; тричі завдавався вогневий удар по позиціях в районі Чорнухіного. Також обстрілів бойовиків зазнали позиції сил АТО біля Попасної, Щастя, Нижньотеплого, Рідкодуба, Нікішиного, Новоорловки, Золотого, Заможного. Терористи вели вогонь з реактивних систем залпового вогню, мінометів і стрілецької зброї. 

У Донецьку зафіксована діяльність двох спецгруп ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ. У першу групу входять семеро фахівців із диверсій.

Друга група – п’ятеро фахівців з інформаційно-психологічних операцій. Місця дислокації груп забезпечує охорона з військовослужбовців РФ. 

У Горловку прибула група російських найманців із 40 чоловік. Усі члени групи – учасники бойових дій із РФ. 

Через пункт пропуску «Ізварине» на територію Донбасу увійшла з РФ чергова колона. В основному вона складається з автобусів з найманців, які проходили курс підготовки в навчальному центрі ГРУ ГШ ЗС РФ в Ростові-на-Дону. За останні дві доби на територію України увійшли не менше 40 автобусів з бойовиками, які пройшли підготовку в Росії. 

Боєприпаси, які прибувають із Росії, активно перекидаються в район аеропорту в Донецьку. Сюди направляється близько 50-60% усіх мінометних мін, артилерійських і реактивних снарядів, які прибувають з РФ. 

На Сніжнянському машинобудівному заводі створено базу з ремонту й відновлення озброєнь і техніки терористів. Техніка, яка надходить на ремонт, в основному брала участь у боях під Луганськом, Донецьком, Амвросіївкою, Кутейниковим і Старобешевим. Передова база ремонту та обслуговування бойової техніки бойовиків створена на базі ТОВ «Вуглемаш» в Донецьку. 

До Росії евакуюється тільки ушкоджена штатна техніка підрозділів російської армії, які брали участь у бойових діях на Донбасі. З цією метою з Росії прибули евакуаційні бригади. Техніку та озброєння, передані Росією місцевим бойовикам, Москва запропонувала терористам відновлювати самостійно».

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів