На Донбас прибувають з Росії військові ешелони й колони, – ГУР (відео, оновлено)

20:22 12 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Вадим Скібіцький заявив у п’ятницю: «Не виключається, що йде активна підготовка до відновлення активних наступальних бойових дій».

Російська Федерація здійснює постачання значних обсягів озброєння, боєприпасів та інших військових матеріалів на територію окупованого Донбасу, що свідчить про підготовку до відновлення активних бойових дій. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) міністерства оборони України Вадим Скібіцький під час брифінгу у п'ятницю в Києві.

«Таким чином, Російська Федерація здійснює заходи щодо нарощування запасів боєприпасів та паливно-мастильні матеріалів на території України, – підкреслив розвідник. – Не виключається, що йде активна підготовка до відновлення активних наступальних бойових дій».

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо реальності загрози, Скібіцький зазначив: «Це реальна загроза, тому що ті запаси, які є зараз на території України для 1-го і 2-го армійських корпусів, вони забезпечують проведення операцій, повсякденної діяльності цих угруповань. А подальше нарощування, яке збільшилося саме в другій половині січня – на початку лютого, може говорити про те, що йде активна бойова підготовка. Але ті обсяги вантажів, які завозяться, вони перевищують ті потреби, які є на сьогоднішній день для 1-го і 2-го армійського корпусів». 

Вадим Скібіцький повідомив також, що, зокрема, автомобільними шляхами 6 лютого через пункт пропуску «Довжанський» близько 30 вантажних автомобілів доставили боєприпаси і військове майно на склади 2-го армійського корпусу в Луганську, Красному Лучі, Алчевську та Стаханові.  Крім того, за його словами, 8 лютого через ділянку державного кордону України в районі населеного пункта Червоний Жовтень пройшли колони військової техніки з особовим складом. 

«Залізничним транспортом на територію України впродовж 5-7 лютого було заведено три військових ешелони за маршрутом Ростов-на-Дону-Іловайськ, які доставили танки, БМП, САУ, гаубиці, військові автомобілі, близько 300 тонн боєприпасів та понад 300 тонн паливно-мастильних матеріалів», – додав представник Головного управління розвідки міністерства оборони України. 

Водночас, ГУР виявило військовий ешелон за маршрутом Ростов-на-Дону – Харцизьк, який теж доставив близько 250 тонн боєприпасів до артилерійських систем, а також протитанкові засоби. «Військові ешелони дуже часто курсують за маршрутом Каменськ-Шахтинський-Луганськ. Доставляють боєприпаси і паливно-мастильні матеріали», – підкреслив Скібіцький.  Про це повідомили сьогодні, 12 лютого, в агенції «Укрінформ»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів