МЗС твердить, що підготовку підписання асоціації відновлено

20:20 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Можливо, владу в Україні спонукали до цього рекомендовані Європарламентом контрзаходи проти тиску Москви на Київ та фінансова допомога йому?

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара запевнив сьогодні, 12 грудня, в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», що з Євросоюзом уже відновлені переговори з підготовки до підписання угоди про асоціацію. Дослівно ж він сказав із уього приводу: «Ми вже відновили ці переговори. Вже була технічна місія в Брюсселі, визначено попереднє коло питань, які обговорюватимуться. І зараз відбудеться візит на більш високому політичному рівні – першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Міністр також висловив упевненість у тому, що Україна має продовжити курс на євроінтеграцію, визначений законодавством країни, – заявивши: «На мій погляд, країна, яка не бере участь в інтеграційних процесах, вона програє конкурентну боротьбу на світових ринках. Ми маємо продовжувати курс євроінтеграції і це офіційний курс уряду, це вимоги закону».

Цікаво – чи усвідомлював міністр при цьому звіт, що він визнав таким чином незаконність призупинення урядом підготовки до підписання угоди про асоціацію? Стосовно ж чергового розвороту керівництва України убік Заходу, то, цілком можливо, що її спонукала до цього той пункт сьогоднішньої резолюції Європарламенту щодо результатів Вільнюського саміту і майбутнього Східного партнерства, в якому законодавчий орган ЄС закликав його виконавчий орган – Єврокомісію – «розглянути можливі контрзаходи проти порушень Росією правил СОТ та закликали у необхідності підтримки ЄС фінансової допомоги Україні». Повідомляє про це сьогодні, 12 грудня, «Тиждень.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні, 12 грудня, на пленарному засіданні Європарламенту прийнято резолюцію «Про результати саміту Вільнюського саміту і майбутнє Східного партнерства, зокрема, щодо України», яка закликає «негайно розпочати нову повноцінну посередницьку місію ЄС на найвищому політичному рівні, щоб допомогти у проведенні круглого столу між урядом, демократичною опозицією і громадянським суспільством і забезпечити мирне вирішення нинішньої кризи», окрім того, Європарламент закликав країни ЄС скасувати візи українцям, а також порадив Януковичу підтвердити свою легітимність перевиборами – провівши дострокові президентські перегони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів