МЗС Росії визнало псевдовибори на Донбасі «волевиявленням жителів південного сходу України» (відео, оновлено)

23:40 2 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль пояснив у неділю, що «сценарій йтиме по придністровському варіанту».


Відео: ТСН

Міністерство закордонних справ Російської Федерації заявило про визнання Кремлем псевдовиборів у «ДНР» та «ЛНР». «Москва вважає вибори на південному сході України такими, що відбулися. Росія поважає волевиявлення жителів південного сходу України», – заявив МЗС Росії. У дипвідомстві також зазначили, що «РФ вважає важливим з урахуванням виборів зробити активні кроки по налагодженню діалогу між Києвом та південним сходом у руслі Мінських домовленостей».

Повідомляючи про це сьогодні, 2 листопада, з посиланням на російські інформаційні агенції «РИА «Новости» й «ТАСС», телеканал «Еспресо.TV» додає від себе: 

«Нагадаємо, що у контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу 2 листопада відбулося голосування на так званих «виборах». Українська влада, Сполучені Штати, Європейський союз та інші західні країни, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосили, що ці «вибори» нелегітимні і не будуть визнані. Російські офіційні особи тим часом заявляють про намір визнати результати голосування.

На терористичних виборах у «ДНР» переміг бойовик Захарченко. Президент України Петро Порошенко назвав ці «вибори» фарсом та закликав Росію не визнавати їх».

Своєю чергою, «Телеканал новин «24» розповів у сюжеті «Як пройшов виборчий фарс на Донбасі»:

У Донецькій та Луганській області відбувся фарс під назвою «вибори». Перед дільницями продавали дешеві продукти і влаштовували концерти.

Терористи залякували людей та переконували, що голосування гарантує мир. За фактом «виборів» порушили кримінальну справу.

Сотні людей у чергах, музика радянських часів та бойовики – так виглядав фарс під назвою вибори на Донбасі. Електорат – здебільшого озброєні до зубів чоловіки або цивільні похилого віку.

Подекуди псевдовибори більше були схожими на базар. Перед дільницями продавали овочі, ціна за кілограм – гривня.

Безпосередньо на дільницях виборці з не меншим захопленням обирали булочки та кандидатів. Тим не менш, черги на псевдовибори подекуди були довгими.

Врахувавши те, що на контрольованій бойовиками території залишилось багато людей з проросійськими поглядами, можна припустити, що й справді вони щиро йшли голосувати за вигадану «Новоросію», «ДНР», «ЛНР» чи просто мир. Бо ж ватажки терористів обіцяють вибити з Донбасу українську армію. А українську армію їм подають як ворожу.

Традиційно, в епіцентрі зрежисованих Москвою подій – російські канали. Навперебій показують величезні черги під дільницями, щоправда, з якихось причин, люди зі зброєю в кадри не попадають.

Натомість місцеві жителі, які не повелись на псевдовиборчий фарс, викладають в інтернет інше відео, на яких видно, що шалених черг  до дільниць немає. А голосування – це банальне вкидання папірців до урни на вулиці без спостерігачів.

Служба безпеки України вже попередила, що розбереться з учасниками фарсу під назвою «вибори на Донбасі». Іноземних спостерігачів оголосять персонами нон-ґрата, а ті, хто голосував – стають причетними до повалення державного устрою. СБУ за фактом псевдовиборів вже порушила кримінальну справу.

Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ України кваліфікують все, що відбувається сьогодні на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, як масштабний злочин проти українських громадян, і документують масові факти терору, залякування, шантажу, підкупу,примусових робіт та викрадення людей. Визнавати результатів виборів, звісно ж, Україна не буде».

Про це повідомили сьогодні, 2 листопада, на «Телеканалі новин «24». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує в сюжеті «Москаль назвав прізвище «архітектора» невизнаних республік на Донбасі»:

«На Луганщині день сьогодні минув більш-менш спокійно. Про це в ефірі «ТСН.Тиждень» розповів голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль. 

Він також підтвердив, що в Луганську перебувають кадрові військові, котрі намагаються втілити на Донбасі «придністровський сценарій». Зазначимо, що два десятиліття тому «завдяки» Росії від Молдови «відкусили» частину території, яка стала невизнаною в світі псевдодержавою Придністров'я.

«Вони звідти (російські військові у Луганську) й не йшли. Коли був призначений генерал Володимир Антюфеєв, заступник начальника Головного розвідувального управління ФСБ Росії, і який є «архітектором» Придністров'я – тобто він займав посаду міністра державної безпеки Придністров'я – було все зрозуміло, що сценарій (на Донбасі) йтиме по придністровському варіанту. «Архітектор» – один (спільний), він сидить у Донецьку і всім цим заправляє Федеральна служба безпеки Росії, і всім цим заправляє Москва. Тому я тут не бачу чогось того, чого б я не очікував чи щось для мене було б нове», - сказав Москаль.

Зазначимо, досвідчений КДБшник Антюфеєв у «ДНР» був призначений «першим віце-прем'єром по роботі з правоохоронними органами». Перед цим протягом 20 років був міністром державної безпеки невизнаного Придністров'я».

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів