МЗС Росії відмовилося вважати роззброєння своїх терористів на сході України першорядним завданням

19:38 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це заявив у четвер заступник голови зовнішньополітичного відомства РФ Сєргєй Рябков.

Російська агенція «Интерфакс» інформує сьогодні, 5 червня, в повідомленні «МЗС Росії відмовилося вважати роззброєння ополченців в Украине першорядним завданням»:

«У МЗС РФ не вважають роззброєння сепаратистів на сході України першочерговим завданням. Про це заявив заступник голови російського зовнішньополітичного відомства Сергій Рябков в інтерв'ю «Интерфаксу» .

На його думку, спочатку потрібно знайти й усунути першопричини конфлікту, а потім роззброювати ополченців , «які прагнуть захистити інтереси російського і російськомовного населення на південному сході України». Рябков також зазначив , що Київ повинен припинити каральну операцію й почати процес врегулювання кризи, що включає, в тому числі, звільнення політв'язнів і запуск політичного діалогу відповідно до положень «дорожньої карти» ОБСЄ.

Відповідаючи на питання про те, чому Росія не прагне вплинути на ополченців з метою переконати їх скласти зброю, дипломат сказав: «На території України немає ані співробітників російських силових структур , ані, тим паче, наших регулярних військових формувань» .

Заяви української влади про те , що з Росії на Україну йдуть вантажівки з озброєнням, Рябков спростував. Він також нагадав , що нещодавня концентрація російських збройних сил біля кордону з Україною була істотно знижена».

«Нинішній сплеск конфлікту із застосуванням зброї відбувається з причин, до яких Росія не має жодного відношення», – переконаний С.Рябков».

Ремарка «Щоденного Львова»: поки у МЗС РФ вперто віднікуються від своїх диверсантів, ті, як інформував «ЩЛ», штурмують зараз український прикордонний пункт пропуску «Маринівка» в тому числі збоку РФ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів