МВС розслідує «захоплення державної влади» представниками «Батьківщини»

16:14 31 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Перший заступник начальника головного слідчого управління міністерства внутрішніх страв заявив, що ведеться перевірка стосовно вчинення ними злочину, передбаченого статтею 109 ККУ.

А в цій статті мовиться про «дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади». Натомість про те, що вони інкримінуються «представникам «Батьківщини», перший заступник начальника головного слідчого управління МВС Віталій Сакал (на фото) заявив сьогодні, 31 січня, на прес-конференції «Хід розслідування вбивств, пов'язаних з акціями протесту в Києві», про яку повідомляє в п’ятницю «Укрінформ»:

«31 січня, o 14.30 у прес-центрі  Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 2 поверсі)  відбулася  прес-конференція на тему: «Хід розслідування вбивств, пов'язаних з акціями протесту в Києві». Учасники: Віталій Сакал – перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України; Олег Татаров – заступник начальника Головного слідчого управління МВС України; Олександр Гнатів – заступник начальника Головного слідчого управління МВС України; Іван Бабаєв – заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю МВС України.

Підсумкові матеріали: «Батьківщина» готувала силовий напад на мітингувальників – МВС

У міліції є докази, що ВО «Батьківщина» готувала силовий напад на мітингувальників Євромайдану. Про це заявив у п'ятницю перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал на прес-конференції в Укрінформі.

«У рамках слідства ми опрацьовуємо вилучену комп'ютерну техніку на Турівській, недалеко від офісу «Батьківщини». З'ясувалося, що інформація на серверах стосується діяльності ВО «Батьківщина» і свідчить про те, що масові протестні акції, які розпочалися у Києві 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь. Хочу зазначити, що серед наявних у слідства матеріалів є дані, про те, що при плануванні акцій передбачався силовий варіант їх розвитку. Тобто такий варіант, що буде застосована сила до мітингувальників, що спричинить широкий резонанс та підірве авторитет чинної влади та Президента», – сказав Сакал.

Він також додав, що наразі ведеться перевірка стосовно вчинення представниками «Батьківщини» злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Як повідомляв «Укрінформ», обшук в будівлі за адресою вул. Турівська, 19б у Києві (недалеко від офісу «Батьківщини») був проведений за санкцією суду в рамках розслідування кримінального провадження щодо шахрайства та зловживання службовим становищем».

Натомість «Інтерфакс-Україна» лаконічно цитує сьогодні, 31 січня заступника начальника головного слідчого управління Олега Гнатіва, який заявив на брифінгу в Києві в п'ятницю: «Масові протестні акції в Києві було сплановано заздалегідь, готувався силовий варіант розвитку подій. Інформація, яка міститься на вилучених серверах, стосується діяльності ВО «Батьківщина» та свідчить про те, що масові протестні акції, які розпочалися в Києві 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь». Олег Гнатів наголосив, що йдеться про вилучені 9 грудня минулого року сервери на вул. Турівській у приміщенні, яке займає ТОВ «Айті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів