Міський голова Львова закликав Польщу припинити протест маргіналів на кордоні

12:00 26 листопада 2023 р.

Фото до новини

Наші польські друзі мають повернутися до реальності, переконаний Андрій Садовий.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий написав польською мовою у ФБ, інформує DailyLviv.com.

"Наші польські друзі мають повернутися до реальності. Увесь ваш гігантський внесок у перемогу України у цій війні заперечується групою маргіналів, які блокують гуманітарні постачання країні, яка вже другий рік захищає свою незалежність та безпеку Європи.

Чи має Польща мужність, політичну волю та громадянські інструменти припинити цю ганебну блокаду України? - нериторично запитує Андрій Садовий. - Ціна занадто висока".

У коментарях більшість користувачів соціальної мережі підтримує цей заклик-звернення міського голови Львова. Але частина польських дописувачів, які підтримують Україну, все ж дорікають їй за корупцію, яка процвітає на кордоні і роз'їдає польсько-українське партнерство. Організатори блокування кордону використали кілька ситуацій на свою користь, у тому числі й політичну.

"На останніх виборах до Сейму Рафал Меклер (власник транспортної компанії і головний організатор блокування на кордоні - DL) не отримав депутатського мандату. Його результат в окрузі склав 1,1% голосів виборців, але він має інші досягнення – потрапив у список Миротворця. Стало зрозуміло, що він і його машини в Україну більше не в'їдуть. Меклер став ворогом української держави, який діє їй на шкоду", - написав у ФБ Томаш Бартецкі, підприємець і адміністратор групи ФБ.

Читайте також: Блокування кордону у Польщі. Шокувальна арифметика антиукраїнського саботажу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів