Міноборони Британії заявило, що не дозволяло Україні бити «Storm Shadow» по РФ

10:50 12 липня 2024 р.

Фото до новини

Міністерство оборони Великої Британії уточнило, що не давало Україні дозволу на використання ракет Storm Shadows для завдавдання ударів по території Росії.

Про це повідомляє The Telegraph, пише DailyLviv.com.

Даунінг-стріт заявила, що політика уряду "не змінилася" щодо розгортання ракет дальнього радіуса дії, попри коментарі прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера, з яких випливало, що він послаблює обмеження на використання ракет.

Британський уряд дозволив Києву запускати ракети по цілях у Криму і на материковій частині України з моменту їх постачання минулого року, але заборонив використовувати їх для удару по цілях на території Росії. Чиновники побоюються, що такий крок призведе до ескалації війни і може втягнути Велику Британію в конфлікт із Росією.

Читайте також: США дозволять Україні використовувати HIMARS, GMLRS та артилерію для ударів по території Росії

Джерела видання підтвердили, що ракети не використовували цього року, і підкреслили, що президенту Володимиру Зеленському доведеться "заручитися гарантіями в інших місцях", перш ніж Україна зможе випустити крилаті ракети по російській території.

Вони додали, що ці гарантії не є остаточним рішенням.

Високопоставлене джерело в оборонному відомстві заявило, що ситуація "більш тонка", ніж припускав президент України. Вони додали, що дозвіл на запуск стратегічної ракети територією Росії потребуватиме підпису трьох країн, однією з яких є Велика Британія. Франція виробляє Storm Shadow разом із Великою Британією.

"Цього не станеться", - додало джерело, відповідаючи на запитання, чи буде Україна запускати Storm Shadow по Росії.

Нагадаємо, новий прем'єр Британії Кір Стармер повідомив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для завдання ударів по військових цілях у Росії.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів