Міністр оборони і командувач Національної гвардії доповіли Президенту про звільнення міста Миколаївка (відео)

20:25 4 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

В ході операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, й звільнено 150 жінок та дітей, які більше двох діб знаходились у підвалі Будинку культури та яких бойовики збиралися використати в якості живого щита.


Відео: ТСН

Прес-служба Президента України інформує сьогодні, 4 липня, в повідомленні «Президенту доповіли про успішну бойову операцію з звільнення Миколаївки від бойовиків»:

«Міністр оборони України Валерій Гелетей та командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли Президенту України про звільнення від бойовиків селища (насправді це місто. – «ЩЛ») Миколаївка, що знаходиться у безпосередній близькості від Слов’янська. Операція, в якій були задіяні бійці Збройних сил, Національної гвардії, батальйону «Київ-1» та спецпризначенці, проходила під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка.

В ході операції у полон захоплено більше 50 бойовиків, серед яких є громадяни Росії, на чолі з лідером на прізвисько «Скорпіон». Звільнено 150 жінок та дітей, які більше 2 діб знаходились у підвалі Будинку культури Миколаївки та яких бойовики збиралися використати в якості живого щита.

У бойовиків почалася паніка. Звільненим заручникам запропонують можливість оздоровлення.

Президент України Петро Порошенко відзначив високий рівень проведення бойової операції. «Наша мета – мир, але ми змушені воювати задля досягнення цієї мети», – наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що, згідно його мирного плану, який був підтриманий керівниками інших країн, протягом дії режиму припинення вогню бойовики мали можливість обрати мир – здати зброю, звільнити заручників, повернутися до мирного життя або залишити територію країни. «Вони обрали війну, тож ми будемо на це відповідати», – сказав Петро Порошенко.

Натомість кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Костянтин Павлов розповідає сьогодні, 4 липня, в сюжеті «Військові увійшли в Миколаївку і перевіряють усі будинки у пошуках терористів»:

«Українська армія вже в Миколаївці, але говорити про контроль над містом зарано. Сили Антитерористичної операції ще вчора ввечері цілком заблокували цей найближчий до Слов'янська населений пункт.

За даними джерел ТСН, військові увійшли в місто і перевіряють усі будинки – шукають терористів. Загалом сили АТО контролюють уже 23 з 36 районів на Донбасі. 

Найгарячіша точка на Донеччині Миколаївка взята в щільне кільце. Навкруги містечка українські війська знищили шість блокпостів терористів та повернули собі контроль над трасою Харків-Ростов.

Відучора в Миколаївці немає світла. Бойовики підпалили одне з приміщень місцевої ТЕЦ. Жителі міста в очікуванні наступу ховаються в підвалах.

«Зачистити Миколаївку не так просто», – заявляє секретар РНБО Андрій Парубій. У багатоповерхівках встановлені вогневі точки терористів, а на дахах – снайпери.

Стратегічно-опорний пункт бойовиків на Саур-Могилі – вже зачищено.

За словами секретаря РНБО, завдяки рішучості армії активність терористів стрімко знижується. Вони вже й самі усвідомлюють неминучість поразки.

Лідер бойовиків у Слов'янську Стрєлков заявив, що так зване ополчення проіснує тиждень, максимум два. І розповів, що насправді його люди б'ються за Росію.

«Люди, які свідомо взяли в руки зброю, щоб захищати свої будинки, свої сім'ї, свою батьківщину, щоб захищати свою мову і свою культуру, щоб захищати Росію, бо від неї вони ніколи не відокремляться. Вони вважають себе росіянами, вони хочуть жити в Росії», – заявив лідер терористів Ігор Гіркін (Стрєлков).

Ті, хто вважає себе росіянами – продовжують мінометні обстріли Слов'янська та Краматорська, роблячи картинку для російських телеканалів. Місцеві жителі намагаються втекти від мінометного вогню. У багатьох уже зруйновані будинки та квартири.

Бойові дії поновились і поблизу Донецька – зокрема біля селищ Піски та Карлівка. У мерії обласного центру, тим часом, оцінюють ситуацію в місті, як спокійну.

Але сьогодні з будівлі зняли панно із зображенням українського прапора. Як кажуть, для реставрації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів