Рава-Руська подякувала полякам за підтримку Майдану

18:23 14 лютого 2014 р.

Фото до новини

У Раві-Руській, за кілька сотень метрів від пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне», мешканці міста встановили білборд з вдячністю полякам за підтримку українців під час масових протестів, які зараз відбуваються в Україні. Про це повідомила прес-служба міської ради Рави-Руської.

На білборді зображено потиски двох рук у кольорах державних прапорів України та Польщі – жовто-блакитному та біло-червоному. Поруч напис: «Dziękujęmy. Ten jest naszym bratem, ktory nie pozostawia nas w walce o przyszłość!!!», що в перекладі з польської означає «Дякуємо. Той є нашим братом, хто не залишив нас у боротьбі за майбутнє!!!».

- За останні три місяці українці неодноразово бачили та відчувати підтримку поляків. Це коли вулиці польських міст прикрашали жовто-блакитними прапорами, і відеоролики з піснею на підтримку України в один час показували на центральних польських телеканалах, і підтримка у друкованих ЗМІ, і підсвічення найвищої будівлі Польщі – Палацу культури і науки у Варшаві жовто-блакитними кольорами тощо, - зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, яка ініціювала встановлення білборда.

- Наше місто розташоване за 4 км від кордону з Польщею, Європейським Союзом. Ми тісно співпрацюємо з польськими колегами. Тому місце встановлення білборда, біля українсько-польського митного пункту пропуску, на наш погляд, пасувало якнайкраще, - додала міський голова.

Додамо, 5 лютого у Раві-Руській встановили інший білобрд – на підтримку мітингувальника-козака Михайла Гаврилюка, над яким знущалися працівники «Беркуту» під час сутичок між іншими мітингувальниками та силовиками у Києві на вулиці Грушевського.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів