Mein Kampf Гітлера увійшла в топ інтернет-продажів у Великобританії і США

22:04 9 січня 2014 р.

Фото до новини

Mein Kampf та інші писання Адольфа Гітлера ніколи не включалися в горезвісний індекс заборонених книг (Index librorum prohibitorum ) - список творів, читання яких римським католикам заборонялося вищою церковною владою.

Скандально відома книга Адольфа Гітлера Mein Kampf ("Моя боротьба") користується дуже великим попитом в інтернет-магазині Amazon як у Великобританії , так і в США, пише в четвер , 9 січня, британська газета "Дейлі телеграф", передає " Інтерфакс" . Американський журналіст і письменник Кріс Фараоні вказав на причини того, чому друковані видання Mein Kampf продаються набагато гірше, ніж електронні версії цієї книги через інтернет.

"Люди, швидше за все, не хочуть приносити цю книгу додому або виставляти її на книжковій полиці у себе в кімнаті, не кажучи вже про те, щоб їх запримітили за її читанням в метро. Але зважаючи на коментарі сотень користувачів у мережі, зрозуміло, що читачам подобаються електронні екземпляри, які можна спокійно прочитати, а потім відправити в папку або видалити" , - говорить Фараоні.

Водночас, представники Amazon не розкривають інформацію про конкретну кількість проданих електронних копій Mein Kampf.

Президент каліфорнійського видавництва Elite Minds Майкл Форд, який публікує Mein Kampf у США, зазначив, що "продажі прекрасні", але визнав, що стоїть перед моральною дилемою в зв'язку з побоюваннями, що книга Гітлера може бути використана неналежним чином.

Як зазначає "Дейлі телеграф", книга, яка випущена у двох томах у 1925-1926 роках, була продана загальним тиражем 10 млн копій у роки правління Адольфа Гітлера і стала джерел його персональних заробітків.

За підрахунками фахівців, Mein Kampf принесла А.Гітлеру близько $152 млн за сучасним курсом, додає "Дейлі телеграф".

Раніше повідомлялося, що Mein Kampf та інші писання Адольфа Гітлера ніколи не включалися в горезвісний індекс заборонених книг (Index librorum prohibitorum ) - список творів, читання яких римським католикам заборонялося вищою церковною владою.

Про це пише Newsru.com.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів