Максиму Козицькому та його команді пропонують підписати «Кодекс поведінки посадових осіб» і не дарувати людям кіз

12:11 10 вересня 2020 р.

Фото до новини

ГМ «Опора» скерувала до голови ЛОДА листа з пропозицією підписати цей документ та дотримуватись його під час місцевих виборів 25 жовтня.

- Оскільки саме діюча влада може як ніхто інший використовувати адмінресурс та безкарно вдаватись до різноманітних зловживань, ми підготували таке звернення, - розповів Тарас Радь, координатор спостереження ГМ “ОПОРА” за виборами у Львівській області на засіданні у Львівському пресклубі. - Українське законодавство недосконале. Скажімо, Виборчий кодекс України  забороняє посадовцям агітувати в робочий час, за умови,що вони не є кандидатами. Але при цьому не врегульоване питання використання публічних фінансів в інтересах певних кандидатів.

Про це пише DailyLviv.

За словами представника ОПОРА, з боку ЛОДА вже зафіксовано випадки прихованої агітації – це так звана «передвиборча благодійність». Зокрема, директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Юлія Шопська роздавала футбольні м’ячі, дарувала фермі кіз, а її родинна фундація надала кошти для дитячого майданчика у Золочеві.

Те, що сам Максим Козицький і члени його команди власне зараз активізували відкриття освітніх закладів, спортмайданчиків, ремонт доріг (і у зв’язку з цим вони постійно з’являються на різних публічних заходах), ОПОРА також вважає прихованою агітацією та передвиборчою благодійністю.

Додамо, фальстарт: представник ОПОРА розповів, хто найбільше згрішив із передчасною агітацією на Львівщині.

На Львівщині заборонено концерти на підтримку кандидатів чи політсил.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів