Майданівцю зі Львова одягнули електронний браслет (відео)

17:17 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Причому закріпили його на нозі Олексія Салиги щойно з третьої спроби.


Відео: Zaxid.net

Майданівцю зі Львова Олексію Сализі, якому 14 лютого суд змінив запобіжний захід на домашній арешт, одягнули електронний браслет.  Щоправда зробили це з третього спроби – електронний механізм постійно давав збій.

Тепер Олексій забов'заний перебувати вдома, до того часу, поки суд не ухвалить рішення у його справі. Салига поділився своїми враженнями зі журналістами: «Як тут можна почуватися, якщо так ця справа просувається. А тут ще й електронний браслет. Звичайно потрібно дотримуватись рішення суду, адже справа ще не закрита».

Олексій також розповів деякі подробиці свого затримання і побиття «Беркутом» та перебування у Лук'янівському СІЗО: «Беркут, а в справі мова йде про дніпропетровський та чернігівський, жорстоко побив євромайданівців, всіляко знущався з них. Ситуація затримання була жахливою: побиття, катування. Було все».

За словами Олексія, коли силовики дізнавалися, що активісти зі Західної України - «били дужче». Салига відмовився від госпіталізації у київській лікарні через те, що йому були уже відомі випадки викрадення євромайданівців з лікарень.

«Вирішив, що краще в СІЗО, бо там хоч і блокується доступ адвокатів, але перебуваєш, принаймні на видноті. У СІЗО безпечніше, хоча звідти теж можна зникнути», – розповів він. За словами євромайданівця, інші засудженні, які перебували у СІЗО з розумінням ставились до євромайданівців і «не чіпали їх».

«Навіть було чути вигуки «Слава України». А керівництво СІЗО, через великий суспільний резонанс не хотіло нас зайвий раз зачіпати», – розповів він.

За словами активіста, він сьогодні має намір поїхати у лікарню на обстеження.

Своєю чергою, начальник управління міліції Львова Сергій Зюбаненко розповів, що у області Салига став уже другим активстом Євромайдану, який носитиме електронний браслет. Один євромайданівець проживає у Трускавці.

Повідомляючи про це сьогодні, 17 лютого, «iPress.ua» нагадує, що Олексій Салига був затриманий о 5-ій ранку 23 січня. Він був пасажиром мікроавтобуса, який перевозив на Євромадан дрова і який був розтрощений «Беркутом» на перетині вулиць Грушевського та Кріпосного провулку. 

Усі пасажири бусу, включно з водієм, були жорстоко побиті та затримані. Активісти у Львові зібрали майже 70 заяв про взяття Олексія Салиги на поруки, однак суд жодного клопотання не задовольнив.

Ще одне відео: http://www.youtube.com/watch?v=FyDQHlxxRxA

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів