Майданівці пікетують двох міністрів (доповнено відеосюжетами)

11:32 8 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Від глави МВС вимагають швидше розслідувати напад на громадську активістку й журналістку Тетяну Чорновол, а від МОЗу – припинити тиск на її лікарів.

Сьогодні, 8 січня, євромайданівці планують влаштувати, за їх словами, «тур міністерствами, де сидять упирі». Громадський сектор Євромайдану повідомляє на його сторінці у мережі «Facebook»:

«У справі про побиття Тетяни Чорновол від МВС у не було новин з 30.12.2013р. Чим займається слідча група протягом цих 10 днів? Очевидно, все, що могли сказати підозрювані на допитах, вони вже сказали. Таким чином, особа замовника , або посередника замовника злочину слідству відома, або вже й затримана. В таких резонансних справах дуже важливо інформувати суспільство про перебіг розслідування». 

Активісти також переконані, що у МОЗі «в особі Раїси Богатирьової» тиснуть на керівництво приватної клініки «Борис», де перебуває на лікуванні Тетяна Чорновол. Прес-служба Громадського сектору Євромайдану додає:

«Намагаються зробити так, щоб ті вигнали її на вулицю, не долікувавши. Причини – визнати стан жертви побиття задовільним, щоб справу не змогли кваліфікувати, як таку, котра включала тяжкі тілесні ушкодження». 

Інформуючи про це, «Телеканал новин «24» нагадує, що, згідно з висновками консиліуму лікарів, стан здоров’я журналістки Тетяни Чорновол, яка постраждала внаслідок побиття 25 грудня 2013 року, є стабільним та задовільним. Натомість чоловік журналістки  Микола Березовий сказав, що заява МОЗ про задовільний стан здоров’я його дружини не відповідає дійсності. Сама ж Чорновол, яка наразі перебуває у лікарні, каже, що їй не пропонували виписки з медзакладу.

Як повідомляв «Щоденний Львів», 7 січня Яценюк і Тягнибок заявили зі сцени Євромайдану, що опозиція формує «команду української перемоги», а сьогодні «Майдан» окреслить подальші дії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів