Майдан одночасно обороняють 1,5 тисячі добровольців (відео)

21:34 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Його комендант, народний депутат Андрій Парубій, розповів про те, як відбувається нічний захист осередку революції в столиці України.

«Вночі перебувають близько 1200-1400 осіб на чергуванні на Майдані. 200 – біля кожної з барикад... Дві сотні, які займаються охороною метро, тобто підземних переходів, щоб не було звідти атаки... І дві сотні знаходиться по периметру табору», – розповів Парубій.

За його словами, вночі на Майдан нацьковують не лише силовиків та «тітушок», а й дівчат – щоб вони бігали по ньому й створювали паніку. «Це особливо вночі відбувається. Один з їхніх планів – створювати істерично-панічний настрій у таборі», – пояснив Парубій.

Але він вважає, що Майдан зможе впоратися з цими проблемами та забезпечить резервне постачання. Про це повідомляє сьогодні, 12 грудня, «ТСН.ua». Своєю чергою, «ICTV» інформує в четвер, що ті, хто не будують на Майдані барикади, тренуються відбивати напади на нього:

«Загони самозахисту вивчають тут прості прийоми протидії, як вони кажуть, загонам «Беркуту». Вік захисників майдану найрізноманітніший. Від поважних чоловіків, до зовсім юних хлопців. Загони формуються тут же. Оголошення про прийом добровольців  на різні «вакантні посади» оголошують одразу на барикадах». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів