Майдан очікує чергового штурму – до нього знову стягують силовиків

23:58 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Але до ночі загін «афганців» у таборі його оборони зросте втричі.

Організатори Євромайдану повідомили з його сцени, що приблизно о 2:00 ночі він може бути знову атакований силовиками. А їх і справді починають потрохи стягувати в центр Києва.

Зокрема, вулиця Лютеранська забита бійцями у формі внутрішніх військ. Причому всі вони стоять у масках. Також повідомляється, що 16 автобусів зі силовиками поїхали від Лютеранської убік Шовковичної.

За словами організаторів Євромайдану, сьогодні вночі можуть бути також провокації. Зокрема, силовиків можуть переодягнути у цивільне.

Причому вони пересуваються поблизу Майдану Незалежності попри запевнення прем'єра Миколи Азарова, що його силового розгону не буде. Втім, він також попросив громадян не провокувати силовиків на зіткнення, а для цього у влади є «тітушки».

Про це повідомляє сьогодні, 11 грудня, «ТСН.ua». Своєю чергою, УНІАН інформує в середу, що, як повідомив йому народний депутат від «УДАРу» Сергій Куніцин, котрий керує штабом ветеранів-«афганців» на Євромайдані, до ночі їх загін зросте втричі.

За його словами, в ніч на 11 грудня колишніх воїнів-«афганців» було під час штурму Євромайдану понад 200 – вони стримували натиск спецназу міліції в одній із перших ліній оборони. Декілька людей отримали серйозні поранення, двоє були затримані міліцією, але пізніше були відпущені.

«Сьогодні вдень після того, як вся Україна побачила, що відбувалося на Майдані, ми отримали повідомлення практично з усіх регіонів країни про те, що десятки «афганців», колишніх солдат, сержантів, офіцерів прийняли рішення їхати до Києва. Особливо після того, як керівництво МВС повідомило, що не виключений новий штурм Майдану та Київської мерії. Штаб афганців вже прийняв кілька десятків людей, а до сьогоднішньої ночі загін зросте втричі», – сказав Куніцин.

Він підкреслив, що завдання колишніх воїнів Афганістану – відстоювати право людей на мирні акції, захищати жінок і молодь.

«Тут, на Майдані, сьогодні стоять люди з різних афганських ветеранських організацій. Ми прийняли заяву про те, що підтримуємо вимоги Євромайдану і будемо стояти живим щитом. Будемо робити все можливе, щоб не пролилася кров людей», – запевнив Куніцин. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів