Майдан Львівщини запропонував запобіжник від зради нардепів

22:21 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Сьогодні, 2 жовтня, представники Комітету Майдану Львівщини на прес-конференції у Львівському прес-клубі оприлюднили звернення до виборців та презентували декларацію кандидата в народні депутати, яку пропонуватимуть підписати кандидатам від Львівщини.

Учасники прес-конференції: студентський активіст Софія Сеник, координатор Комітету Роман Матис, член програмно-аналітичної групи Комітету Майдану Андрій Павлишин та представник Громадського сектора Майдану Ольга Сало презентували позицію Комітету Майдану щодо виборів.
Ще 3 січня 2014 року на зборах студентських і громадських активістів Майдану Львова було прийнято Декларацію, яка визначала ключові орієнтири і завдання подальшої спільної діяльності,  пояснив логіку виникнення «Декларації про публічну відповідальність перед громадою Львівщини» Андрій Павлишин. Відповідно, напередодні виборів, коли в майбутньому складі Верховної Ради ми вже, напевно, побачимо представників громадськості, учасники Комітету вирішили вжити превентивних заходів і нагадати кандидатам про спільно напрацьовані завдання.
Кандидатам від Львівщини, що їх висувають як в мажоритарних округах, так і тим, що у партійних списках, пропонуватимуть підписати зобов’язання з реалізації поставлених громадськістю завдань. В разі невиконання підписаних обіцянок, кандидати зобов’язуються скласти мандат і визнають за громадськістю «право на ініціювання процесу депутатського відкликання і застосування всіх громадських механізмів для недопущення їх на подальші виборні посади».
Також на прес-конференції Ольга Сало зачитала звернення до виборців, де співгромадян закликали до відповідального підходу у  рішенні - за кого голосувати, до готовності брати відповідальність за подальший контроль за вже обраними депутатами. У зверненні є і поради-орієнтири для виборців.
Студентський лідер Майдану Софія Сеник також оголосила позицію львівського студентства: «Молодь, яка своєю громадською діяльністю показала чудові громадянські якості та відповідає критеріям, сформульованим Комітетом Майдану, має потрапити до майбутнього парламенту».
На запитання, чи має намір Комітет Майдану підтримувати якихось конкретних кандидатів, Роман Матис зазначив, що це суперечило б ідеї об’єднання, адже до Комітету входять представники різних організацій з різними політичним симпатіями чи без них. Натомість висловив сподівання, що кандидати погодяться реалізовувати вимоги громадськості і підписання Декларації стане для них застереженням в майбутньому від безвідповідальності та зради.
Представники Комітету Майдану Львівщини повідомили, що у вівторок, 7 жовтня, о 18:00 в приміщенні Львівської обласної ради (кабінет 307) відбудуться загальні збори Комітету Майдану Львівщини, на які запрошують кандидатів для підписання Декларації про публічні зобов’язання кандидата в депутати.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів