Львів'яни вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні «Свічею Пам'яті» (відео)

09:50 20 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: Валерій Шмаков / «Gazeta.ua»

Усіх загиблих під час Революції Гідності згадали поіменно.

Надвечір у Львові на проспекті Свободи запалювали лампадки в пам'ять про загиблих учасників Революції Гідності. Незважаючи на дощ, понад сотню людей як і два роки тому вийшли на площу, де раніше стояв львівський Євромайдан, аби долучитися до акції «Свіча пам'яті».

На спомин про загиблих за волю України учасники акції запалили лампадки та виклали їх у формі тризуба біля підніжжя пам'ятника Тарасові Шевченку. Також ведуча львівського Євромайдану Софія Федина поіменно зачитала усіх Героїв Небесної Сотні, фотографії яких тримали в руках учасники акції, й зазначила:

«Два роки тому на Майдані вирішили убити українську честь і гордість. Вирішили убити українську свободу і український дух, наше прагнення бути вільними та й просто мати право на права.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, яка тепер із небес охороняє нас і дає сили боротися далі. Боротися щоби не зрадити їх, щоби їхня жертва не була марною. Ми згадуємо найкращих, найщиріших, тих, хто не задумався а ні на секунду як діяти і що робити. Кожен з нас має пам'ятати їх імена».

Також за її словами революція триває і ні за що не можна розчаровуватися інакше пам'ять Небесної Сотні буде спаплюжена. «Сьогодні кожна наша маленька справа має змінювати на краще нашу державу», – додала Софія Федина.

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість тележурналісти розповіли:

«Свічею Пам'яті» львів'яни вшанували пам'яті Героїв Небесної Сотні. Акція «Свіча пам'яті» пройшла в рамках програми вшанування загиблих у лютому 2014 року на Євромайдані. 

Мешканці Львова зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де два роки тому діяв місцевий Євромайдан. Учасники заходу запалили лампадки зі свічками, які виклали у формі тризуба. Тримаючи в руках портрети, люди поіменно згадали всіх загиблих під час Революції Гідності. 

Про це повідомили на «Громадському Телебаченні», де також опублікували відео з місця події. Натомість у прес-службі міської ради розповіли«Щоденному Львову»:

«З нагоди другої річниці трагічних подій на Євромайдані, сьогодні, 19 лютого, у Львові біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбулася акція «Свіча пам’яті». Під час заходу учасники поіменно вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та запалили лампадки зі свічками, які виклали у формі тризуба.

Ця акція покликана пригадати кожному про ту ціну, яку заплатили наші співвітчизники за правду і волю. А свічки, які запалили на площі, де два роки тому діяв Львівський Євромайдан, нагадують про ту важку втрату, якої зазнали сотні родин та все українське суспільство.

Заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні продовжаться 20 лютого. З цієї нагоди у Львові відбудеться низка заходів, зокрема, богослужіння у храмах міста, покладання квітів та запалення лампадок до могил Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища, загальноміський передзвін, екуменічний молебень, художня виставка «Небесна Сотня», читання віршів, перформенси тощо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів