Львів'яни «прикрасили» консульство Росії похоронними вінками (відео)

19:43 21 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lv.20minut.ua

Ті, хто приносять туди сьогодні свічки, кажуть, що таким чином хочуть вшанувати пам'ять загиблих від руки Кремля.


Відео: Юля Касько

Сайт «20 Хвилин» розповідає сьогодні, 21 червня, в публікації «Львів'яни зносять до консульства Росії похоронні вінки»:

«Незвичний флеш-моб проходить під будівлею російського консульства у Львові 21 червня. Львів'яни приносять до дипломатичної установи лампадки та похоронні вінки з різноманітними написами.

Біля головного входу до консульства Росії лежить вінок із синьо-жовтим прапором та траурною стрічкою. Під ним львів'яни ставлять запалені лампадки.

Люди, які приносять свічки, кажуть, що таким чином хочуть вшанувати пам'ять тих людей, які загинули від «руки Кремля». Через кілька хвилин під брамою дипломатичної установи з'являється ще один похоронний вінок.

Його принесла львів'янка пані Галина. Жінка ледь стримує сльози, говорячи про загиблих українських військових.

– Ми написали на вінку: «На добру згадку про дружбу України та Росії». Хочеться пану Путіну побажати стільки всього поганого, – пояснила пані Галина.

Біля консульства Росії уже четвертий день стоїть 76-річний львів'янин пан Іван. Чоловік тримає у руках плакати з написами: «Путин! Вспомни финал Гитлера!», «Путин – призрак, а логос – вечность». Мітингувальник розповів, що протестує проти російського варварства.

– У мене ще на плакаті зображений Путін. В одній руці він триває булаву, а в іншій – глобус. Біля нього я приклеїв Гітлера. Тобто проводжу певну таку аналогію. Приходжу сюди, бо не можу дивитися новини по телевізорі. У мене аж сльози течуть, – додав пан Іван.

Біля консульства Росії стоять з десяток міліціонерів. Вони лише спостерігають над тим, як львів'яни кладуть вінки та свічки».

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні до диппредставництв Росії у Львові й багатьох країнах світу несуть похоронні вінки – глобальний флешмоб організовують, щоб привернути увагу світу до агресії РФ проти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів