Львів’ян просять запалити завтра о 16.00 свічки

14:32 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

О цій годині 23 листопада біля пам’ятника Шевченку розпочнеться громадська акція-вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду українців у 1932-1933 роках.

Як  повідомляє сьогодні, 22 листопада, прес-служба міської ради, Львів долучається до вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору та всеукраїнської акції «Запали свічку!». Зокрема, 23 листопада о 16 годині біля пам’ятника Шевченку відбудеться громадська акція-вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 32-33 років.

Міський голова Андрій Садовий звернувся із цього приводу до львів’ян зі закликом:

«Буде хвилина мовчання, а відтак буде запалено тисячі свічок та лампадок. Львівська міська рада звертається до всіх, якщо Ви з тих чи інших причин не матимете змоги бути саме на проспекті Свободи в цей час, запаліть свічку в себе в домівці на вікні та промовте молитву за невинно загиблими.

Сьогодні важко собі до кінця зрозуміти, через яку трагедію пройшов український народ. Коли дитина вмирає від голоду і батьки це бачать, то це роздирає серце. 

Чому така біда сталася? Тому що ми не мали своєї держави.

Нас нищили, катували, над нами знущалися, вбивали. Якщо подивитись в минуле століття, знищено насильницькою смертю в Україні кожну четверну жінку і кожного другого чоловіка.

Вони не народили дітей. Це один з найбільших геноцидів, який був у світі.

Тому дуже важливо, щоб ми знали цю сторінку своєї історії. Щоб ніколи в житті не було повернення, щоб ми молились за душі тих, хто загинув, щоб ми просили в Бога прощення і це були тільки історичні моменти».

Як повідомляв «ЩЛ», сьогодні у Львові – акція «Україна пам’ятає – світ визнає», зокрема жертв геноциду пом'януть у закладах культури міста, документи про допомогу галичан голодуючим українцям у 1933 році відтепер – у відкритому доступі, ЛМР виплатить по 200 грн. 209 львів'янам, які пережили Голодомор, Спілка української молоді закликає долучитися до акції «Сопричастя», а Патріарх УГКЦ закликав священнослужителів вшанувати жертв геноциду, відслуживши 23-24 листопада поминальні Богослужіння, натомість мирян попросив запалити у суботу ввечері свічку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів