Львів'ян відправляють у Київ під церковний передзвін

13:21 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

За даними координатора Євромайдану в найбільшому місті Західної України Романа Березіцького, тисячі автівок уже поїхали до столиці.

Сьогодні зранку у майже всіх Львівських церквах священнослужителі дзвонили у дзвони. Найбільше їх було чути в центрі міста. Причому це була ініціатива духовенства.

«Священники звернулися до Владики із такою пропозицією, він був не проти. Приєдналися служителі із інших парафій і церков. Колись у давнину, коли турки і татари нападали на села, то також у церквах дзвонили, повідомляючи про небезпеку та мобілізуючи людей. Зараз, напевно, схожі часи настали», – каже прес-секретар УГКЦ о. Павло Дроздяк.

На Львівському Євромайдані біля пам'ятника Шевченкові із дев'ятої ранку збираються мітингувальники. Здебільшого – студенти Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Львівська політехніка», Медичного університету, Академії друкарства та інших навчальних закладів.

«Ми закликаємо усіх їхати на Київ, тисячі автівок уже поїхали. Про вільні місця пишуть у сомережах, будемо по максимуму відправляти людей автобусами, сьогодні плануємо відправити близько трьох тисяч львів'ян. Усі, хто має намір їхати до Києва зі Львова приватними автами й має вільні місця, під'їжджайте на Винниченка, 16 (біля облради) і звертайтесь до координаційного штабу», – каже координатор Львівського Євромайдану Роман Березіцький.

План дій львівського Майдану на сьогодні ухвалили Координаційна рада при Львівській облраді та Львівський регіональний штаб національного спротиву. Після збору на майдані біля пам'ятника Кобзареві – пікетування прокуратури на проспекті Шевченка з вимогою припинити репресії проти учасників акцій національного спротиву, активістів майданів. О 18.00 - віче на майдані.

Про це повідомляє сьогодні, 11 грудня, «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», за даними народного депутата від партії «Батьківщини» Володимира Яворівського, на київський Євромайдан їдуть 30 тисяч львів’ян, а сотні із них – уже виїхали туди, окрім того, 10 тисяч учасників мітингу у Львові кличуть до себе військових і СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів