Львівський лицар назбирав для армії півмільйона й переселився на вулицю Коперніка (відео)

16:12 26 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки спільноти «Львівський Лицар» в інтернет-мережі «Facebook»

На отримані Львівським лицарем кошти закупили два тепловізори, чотири ноктовізори, п’ять GPS-навігаторів, один зварювальний апарат, п’ять електрогенераторів, три бензопили та 20 радіостанцій.


Відео: zaxid.net

Львівський лицар – фігура Святого Юрія із щитом, – який впродовж двох місяців стояв поблизу Ратуші, назбирав півмільйона гривень на армію. Усі охочі могли пожертвувати будь-яку суму на допомогу українській армії, а ще прибити металевий маленький тризуб до щита лицаря. Кошти збирали всією львівської громадою.

«Жертвували різні суми. Ті, хто давав від 100 грн і більше, могли прибити до щита ще медальйончик. І схожий отримати в подарунок. А ті, хто давав суму, більшу за 500 грн, прибивали до торця щита трішки більші тризуби. Зараз ми маємо два повністю обшиті щити і один до половини», – розповів організатор збору і львовознавець Іван Радковець.

За отримані кошти організатори закупили два тепловізори, чотири ноктовізори, п’ять GPS-навігаторів, один зварювальний апарат, п’ять електрогенераторів, три бензопили та 20 радіостанцій. А ще спільно з українською діаспорою в Австралії Львівському лицарю вдалося придбати автомобіль для вивезення поранених з гарячих точок. Він уже завтра поїде в зону АТО, а саме в Дебальцеве.

«Ця машина для нас як чудо. Бо уявіть, ми в так званих «буханках» (це такі старі швидкі) вивозили по 12 поранених. А тут поміститься їх ще більше, це ще більше врятованих життів», – розповів солдат Василь, що повезе машину в АТО. 

Відсьогодні Львівський лицар переїжджає з пл. Ринок на вул. Коперніка, 40. Роблять це, аби комфортніше було пакувати речі, які приносять львів’яни для потреб армії.

«Нам дуже потрібен зараз всякий інструмент. Тому просимо львів’ян приносити лопати, ломи, сокири, кирки, а також молотки і цвяхи», – закликав голова ЛОО українського товариства охорони пам’яток історії Андрій Салюк.

Повідомляючи це сьогодні, 26 вересня, інтернет-видання «Zaxid.net» також нагадує: «Львівського лицаря встановили 27 липня. Зробили це за прикладом сторічної давності. У 1916 році Львів стояв перед небезпекою російської агресії і, аби зміцнити свою обороноздатність та допомогти мобілізованим, громада Львова об’єдналася. Біля входу в мерію поставили дерев’яного лицаря в обладунках. Ті, хто жертвував кошти, мав право забити у щит Святого Юрія металевий цвяшок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів